IERI, AZI și MÂINE în trei… pași cu directorul CNM ASTRA, Ciprian Ștefan

Început de an. Moment prielnic pentru câteva gânduri și, firește… speranțe. De ce nu, promisiuni. Iată ce am aflat, din numai trei întrebări de la domnul Ciprian Ștefan, directorul Complexului Național Muzeal ASTRA, instituție emblematică pentru cultura sibiană și națională, în egală măsură.

 

 

După un an 2015 de SUCCES (cu peste 430.000 de vizitatori), care sunt (dacă au fost deja conturate) obiectivele, proiectele CNM ASTRA pentru 2016? 

Ciprian Ștefan: Pentru anul 2016, exceptând planul de manifestări – unul foarte bogat şi ofertant, de altfel – aşteptăm deschiderea noilor linii de finanţare. Împreună cu Consiliul Judeţean Sibiu ne-am propus să aplicăm pe Axa 5.1 din cadrul Programului Operaţional Regional, 2014-2020. Intenţionăm să restaurăm şi să punem în valoare două clădiri din zona centrală, iar în acest fel sperăm să devenim un actor important în oferta culturală din zona centrală a oraşului.

Un obiectiv major, dar şi o misiune importantă pe care ne-o asumăm este depăşirea numărului de vizitatori pe care l-am înregistrat în 2015. Ţineţi cont că anul trecut am avut în jur de 450.000 de vizitatori. Menţionez aici un aspect foarte important: toate acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile datorită finanţării Consiliului Judeţean Sibiu.  

 

Care sunt principalele evenimente programate în primele 3 luni ale anului

Ciprian Ștefan: Am finalizat din punct de vedere constructiv  Pavilionul Muzeal Multicultural, urmând ca în primavara lui 2016 să inaugurăm clădirea şi să o deschidem publicului. Cât despre agenda noastră de evenimente, pot să asigur publicul că vor avea parte de multe surprize, iar aceastea vor veni pe lângă acţiunile noastre obişnuite cum sunt Noaptea Muzeelor, Ziua Iei sau Festivalul Naţional al Tradiţiilor, spre exemplu. Noi suntem foarte activi pe reţelele de socializare, iar vizitatorii noştri află astfel din timp informaţiile despre evenimentele noastre

 

Nu în ultimul rând, care ar fi, ne puteți spune în opinia dumneavoastră, „secretul” creșterii mari a numărului de vizitatori în 2015? 

Ciprian Ștefan:În spatele unor rezultate notabile stă munca unei echipe performante. De altfel, acesta este unul din scopurile pe care ni le propunem pentru 2016 – să vă facem cunoștință cu echipa noastră de la Muzeu. Prin urmare, vom oferi publicului mai multă interacţiune în evenimentele pe care le vom organiza. În acest fel, oamenii vor cunoaşte mai multe despre munca de cercetare pe care, spre exemplu, un muzeograf o depune aici, dar şi despre modul în care este pregătită o expoziţie.

 

 

sursa foto: CNM ASTRA

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: