IGNATUL SE SĂRBĂTOREȘTE ÎN… MUZEUL ASTRA!

images_foto_122018_GGGGG

 

Muzeul ASTRA, ține tradiția: în perioada 15-16 decembrie 2018, readuce farmecul Tradițiilor din Iarna ASTRA și Târgul de Țară la Ignat.

 

Lesne de înțeles, scopul celor două evenimente este acela de a vesti vizitatorilor, prin tradiții, prin mesajul de a păstra datul străbun, feeria sărbătorilor Crăciunului. Timp de două zile, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va fi animat cu ateliere culinare interactive și colinde, datini și obiceiuri din străbuni.

 

,,Tradiții din Iarna ASTRA și Târgul de Țară la Ignat readuc în Muzeu amintirile și gusturile frumoase din copilărie. Astfel de evenimente oferă vizitatorilor experiențe noi prin care vor putea simți atmosfera din satul de altădată. Aici avem tradiții, obiceiuri, colinde, dar și nelipsitele preparate pentru masa de Crăciun, cum sunt cârnații, caltaboșul, jumările, toba și alte bunătăți. Nu va lipsi nici pomana porcului care alături de șoriciul proaspăt constituiau primele delicatese cu care se ospătau gospodarii treziți dis de dimineață pentru a putea pregăti toate bucatele necesare până în anul următor. Vizitatorii vor fi invitați să deguste din aceste preparate realizate în cadrul atelierelor gastronomice“, a declarat dr.George Tomegea, directorul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

 

Astfel, în cadrul atelierelor gastronomice, oaspeții vor putea afla cum se prepară bucate tradiționale de la dl Dan Limbășan, producător produse din carne de proc, rasa Mangalița. De asemenea, atmosfera de sărbătoare va fi întreținută de 11 interpreți de muzică populară, o trupă de teatru interactiv și 5 grupuri vocal-instrumentale.

Haideți să întâmpnăm cum se cade marie sărbători!

 

 

Program

Sâmbătă, 15 decembrie 2018

Locație: Târgul de Țară

Orele 10.00 – 16.00 Demonstrații culinare dedicate Ignatului

 

Concert de colinde susținut de Grupul vocal de colindători ai Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimnetară și Protecția Mediului din cadrul ULBS, Corul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și Ansamblul Folcloric „Gura Izvorului” din Vatra Moldoviței.

 

Locație: Pavilionul de joc din Jina

Ora 13.00 Spectacol de Teatru Crăciun cu zăpadă susținut de Teatru Mic din Sibiu, în care actorii vor aborda teme specifice sărbătorilor de iarnă

 

Duminică, 16 decembrie 2018

Locație: Târgul de Țară

Orele 10 – 16 demonstrații culinare dedicate Ignatului

 

12.00 Concert de colinde susținut de Radu Goța, Victoria Meițescu, Grupul folcloric Doruri sibiene, Izabela Tomiță, Costel Popa, Daniela Popa, Aurelian Suciu, Anca Mărginean, Aurel Gîță, Elena Anghel, Mariana Jianu și Sebastian Stan, acompaniați de orchestra compusă din Murdășanu Codrin (orgă), Mircea Busuioc (saxofon) și Mihai Neagu (vioară). Spectacolul va fi prezentat de Andreea Bogdan.

 

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: