IMAGINI UNICE PE CREASTA FĂGĂRAȘILOR: un fenomen care pare că ne preface în îngeri…

 

ÎNGER SAU… DEMON? UMBRĂ SAU SPECTRU? Ceva care îți dă fiori, dar și care te îndeamnă să crezi în magia uriașă a muntelui…

Un fenomen pe cât de rar, pe atât de spectaculos, care se petrece în munţi, cunoscut sub numele de “Spectru montan” sau “Umbra din nori” a fost surprins recent de un telespectator Digi24. Imaginile uimitoare au fost surprinse de Valentin Zamora, în munţii Făgăraş pe Vf. Vânătoarea lui Buteanu (2507m).

„Acest fenomen apare atunci când o persoană stă pe un vârf de munte, cu soarele în spate şi deasupra unui plafon de nori sau ceaţă şi umbra acestei persoane, împreună cu vârful muntelui se reflectă pe norii sau pe ceaţă de mai jos, iar cele două umbre sunt încadrate central de un curcubeu circular denumit spectru“, a explicat pentru postul tv chiar inspiratul autor al fotografiilor.

*Din punctul SPECTRULUI se poate observa vedeta Făgărașilor, cel mai frumos drum din lume şi anume: Transfăgărăşan, deoarece de pe Vf. Vânătoarea lui Buteanu se deschide o privelişte minunată ce cuprinde panoramele unor locuri de vis: Transfăgărăşanul, creasta munţilor Făgăraş, Valea Bâlea, Lacul Capra şi Depresiunea Colinară a Transilvaniei.

Foto: www.digi24.ro/ Valentin Zamora

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: