IMPRESIONANT: Ceremonie militară de predare-primire a comenzii Centrului de Perfecționare Artilerie Terestră și Artilerie Antiaeriană „Ioan Vodă” și trecerii în rezervă a comandantului

Ceremoniiiiie
Miercuri, 29 septembrie 2021, în prezența domnului colonel Daniel CONDRUZ, comandantul Brigăzii 8 ROT și reprezentantul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, la sediul Centrului de Perfecționare Artilerie Terestră și Artilerie Antiaeriană ,,Ioan Vodă ” din Sibiu, a avut loc ceremonia militară organizată cu prilejul predării-primirii comenzii Drapelului de luptă și trecerii în rezervă a comandantului, domnul colonel Alexandru Puiu.

După o carieră militară de excepție, colonelul Puiu Alexandru a predat comanda prestigioasei instituții de învățământ colonelului Constantin Trocan, locțiitorul comandantului Centrului de Perfecționare Artilerie Terestră și Artilerie Antiaeriană ,,Ioan Vodă ”. Moment impresionant, cu încărcătură plină de semnificații în învțământul militar sibian.
Domnul col. Alexandru PUIU, născut la data de 17 martie 1967, în județul Botoșani și-a început cariera militară ca și elev al Liceului Militar ,,Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, apoi a absolvit cursurile Şcolii Militare de Ofiţeri Activi ,,Ioan Vodă”, specialitatea artilerie şi rachetă, iar mai târziu cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, specializarea conducere interarme – trupe de uscat.
De-a lungul carierei militare a ocupat mai multe funcții de la comandant pluton, comandant baterie, comandant divizion, comandant batalion în Brigada 8 ROT, comandant al Școlii de Aplicație pentru Unități Sprijin de Luptă ,,General Eremia Grigorescu” și al Centrului de Perfecționare Artilerie Terestră și Artilerie Antiaeriană ,,Ioan Vodă ”, iar în perioada octombrie 2012 – mai 2013, a participat la misiunea ISAF din Teatrul de Operații din Afganistan.
Pe timpul carierei militare domnul colonel a fost recompensat cu diferite decoraţii naţionale sau străine şi titluri de onoare, dintre care amintim: Emblema Onoarea Armatei României, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Forţelor Terestre, Medalia NATO 5, Insigna ,,Participant la Misiuni In Străinătate”.
Colectivul Centrului de Perfecționare Artilerie Terestră și Artilerie Antiaeriană „Ioan Vodă” îi mulțumește pe această cale pentru aportul adus de-a lungul timpului unității și îi urează multă sănătate și succes în noua etapă a vieții.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: