IN CIFRE SA NE BATEM SAU in SETEA DE CUNOASTERE? MNIR: (numai) 8600 de vizitatori, la Sibiu- zeci de mii!

Ca sa puteti face o comparatie… ! SIBIENI, aveti motive sa fiti mandri! Un comunicat oficial al Muzeului National de Istorie al Romaniei anunta chiar acum: “8.600 de vizitatori au petrecut Noaptea Muzeelor la MNIR! Mulțumim colegilor din muzeu, voluntarilor-studenți ai Facultății de Istorie, Universitatea din București, voluntarilor de la Reteaua Nationala a Muzeelor și publicului! Mulțumim, deasemenea, artiștilor, partenerilor instituționali, partenerilor și reprezentanților mass media, sponsorilor, Jandarmeriei Române și Pompierilor!”.

La Sibiu, in schimb, numai la Muzeul ASTRA (Complexul National Muzeal ASTRA) au fost, cum va povesteam intr-un articol precedent, aproape… 24.000 de vizitatori.  

Sigur, nu cifrele in sine sunt un CRITERIU (sau poate ca…). Importanta este ardoarea, bucuria, constiinta omului care vrea sa cunoasca, sa devina constient de valorile neamului sau de relatia dintre cultura, aspiratie si… sa-i zicem- “iluminare”. Vitala, din aceasta perspective este, insa, nu numai constiinta omului, setea lui de cunoastere, ci si implicarea si truda celor pe umerii carora “se zideste” CULTURA azi: muzeografi, cercetatori, mesteri populari, artisti plastici, restauratori etc.

Ajuns în 2015 la a 11-a ediţie, Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg, sărbătorit la nivel european. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, manifestarea atrage anual în România sute de mii de participanţi. Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai – Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătoare instituită de International Council of Museums (ICOM).

 

 

 

 

sursa foto: Pavel Diaconu, CNM ASTRA

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: