Incep lucrarile la pista de biciclete Sibiu-Rasinari- Poplaca- Sibiu

Pista pentru biciclete care va porni din Sibiu si va ajunge la Rasinari si Poplaca si, inapoi, la Sibiu, va incepe de astazi sa fie construita. Ea va avea 11,5 km și va costa 3,1 milioane lei, fără tva, cu aproape 1,4 milioane lei mai puțin decât se prevăzuse inițial. Pista ar putea fi functionala din octombrie.

Traseul porneşte din zona Hotelului Hilton şi urmează traseul DJ 106A Sibiu – Păltiniş, pe partea dreaptă, pe o lungime de 4.860 m, cu o lăţime de 1,50 m. Apoi traversează Pădurea Dumbrava şi se intersectează cu DJ 106R, Sibiu – Poplaca, la Uzina de Apă, acest tronson măsurând 5.320 m, cu o lăţime de 80 cm pe sens. Pe acest tronson pista va fi realizată din balast stabilizat și pământ stabilizat, restul zonelor fiind realizate cu asfalt. De la Uzina de Apă pista urmează traseul DJ 106R, de o parte şi de alta a drumului pe o lungime de 1.308 ml şi o lăţime de 1 m pe sens.

”Realizarea acestei piste pentru biciclete este un proiect solicitat mult de sibienii care își doresc să facă sport și mișcare în aer liber. În același timp, printr-o proiectare eficientă, ne preocupăm și de protejarea mediului pentru că nu vom tăia niciun copac de pe traseul pistei. Mai mult, încurajăm și promovăm mersul pe bicicletă și ca mijloc alternativ de deplasare, nepoluant”, spune Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu

Proiectul este cuprins în planul de investiții al Consiliului pentru anul 2014, iar constructorul care a câștigat licitația pe SEAP trebuie să termine lucrarea în 4 luni, conform contractului. Pista va avea două sensuri, cu o lățime totală între 1,5 și 2m. În unele zone cele două sensuri se despart și merg de o parte și de alta a drumului rutier.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: