INFORMAȚII OFICIALE: Garda de Mediu Sibiu a aplicat o amendă de 70.000 de lei după incendiul devastator de la depozitul din Sibiu

images_foto_102018_yyyyyyyyyyyyzi

Urmare a incendiului produs în noaptea de 19-20.10.2018 la depozitul de deșeuri periculoase și nepericuloase aparținând SC JIFA SRL din Sibiu, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Sibiu a realizat un control planificat, la operatorul economic, împreună cu organele de cercetare penală ale Poliției Judiciare din cadrul IPJ Sibiu.

 

În timpul acestui control, s-a constatat că SC JIFA SRL a încălcat prevederile Legii nr. 278/2013 privind emisiile industriale, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul că nu a respectat în totalitate prevederile autorizației de mediu. În consecinţă, operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 70.000 de lei.
Totodată, comisarii GNM – CJ Sibiu au impus SC JIFA SRL opt măsuri cu termene de realizare, având ca obiectiv conformarea activităţii la prevederile legislației de mediu şi, implicit, la cele din actul de reglementare. 
Menționăm că operatorul economic a luat măsuri privind ecologizarea amplasamentului, îndeosebi curăţarea platformei betonate autorizate.
Potrivit unui comunicat oficial, SC Jifa SRL va continua realizarea lucrărilor de ecologizare a halei în care şi-a desfăşurat activitatea, lucrări ce vor fi demarate după obţinerea autorizaţiei de desfiinţare a halei afectate de incendiu.

PRECIZARE: În perioada următoare, Garda Națională de Mediu va verifica modul de realizare a măsurilor impuse, inclusiv respectarea prevederilor legale privind colectarea și eliminarea deșeurilor provenite în urma incendiului.

Informațiile au fost publicate în cursul zilei de marți, 30 octombrie, pe pagina de socilaizare a Garda Naţională de Mediu.

 

 

Sursa foto: Garda Naţională de Mediu

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: