Infracțiunile la regimul rutier, la ordinea zilei! Printre vinovați un… COPIL și BUNICUL acestuia!

*În data de 5 aprilie, în jurul orei 1930, în cadrul activităților preventive desfășurate de polițiștii rutieri pe raza localității Arpașu de Jos (satul Nou Român), a fost depistat în trafic un… minor care conducea un autoturism. Firește, fără să aibă permis de conducere. S-a constatat că autoturismul ce i-a fost încredințat puștiului de către o persoană care cunoștea că acesta este minor.

La scurt timp, la fața locului s-a prezentat un bărbat, bunicul minorului, care le-a declarat polițiștilor că el i-a încredințat spre conducere minorului autoturismul.

În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere (art. 335 alin.1 din Codul Penal), respectiv încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu deține permis de conducere (art. 335 alin.3 din Codul Penal).

*În data de 6 aprilie, în jurul orei 0120, pe str. Transilvaniei din municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic un conducător auto.

În urma verificărilor, polițiștii rutieri au constatat faptul că bărbatul care conducea autoturismul, un sibian de 35 de ani, se afla sub influența băuturilor alcoolice – 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul rutier.

 

 

 

Sursa foto: jurnalul.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: