INIȚIATIVĂ DE NOTA 10: Sibienii, invitați la acțiunea “Curățenie cu cei mici în Parcul Sub Arini”

AZI, 22 iunie, sibienii- adulți si copii- sunt invitați la acțiunea “Curățenie cu cei mici în Parcul Sub Arini”, începând cu ora 17,30, la Cupola din parc. Scopul inițiativei este de a igieniza parcul, de a-i învăța pe cei mici să respecte natura și de a încuraja folosirea coșurilor de gunoi.

Organizatorii au pregătit numeroase surprize copiilor: cretă colorată pentru desene pe asfalt, cântece despre natură, interpretate de chitaristul Vlad Pârău, și atelier de creație ramă foto din materiale reciclate, cu sprijinul Magic Hands Studio.

“Sper că sibienii vor răspunde în număr cât mai mare invitației de a participa la această lecție de ecologie pentru copii și pentru publicul larg. Avem nevoie de natură și se întâmplă, uneori, ca natura să aibă nevoie de noi. Noi, părinții, trebuie să fim un model pentru copiii noștri, iar împreună să fim un model pentru cei din jur, să tragem acest semnal de alarmă și să încurajăm lumea din parc să folosească coșul de gunoi”, a declarat Raluca Faloba, inițiatoarea acțiunii.

Participanții la „Curățenia cu cei mici” vor primi mănuși și pungi de gunoaie, fiind încurajați să își aducă cele necesare: apă, pălării/șepci soare, protecție solară/anti-insecte.

Interesant, cu o săptămână înainte de eveniment, organizatorii au legat de copaci, în parc, afișe cu mesaje care încurajează folosirea coșurilor de gunoi. Afișele au fost prinse cu sfoară, pentru a proteja natura.

Acțiunea “Curățenie cu cei mici în Parcul Sub Arini” a fost lansată anul trecut, bucurându-se de participarea a circa 60 de persoane, printre care și mulți preșcolari. Este finanțată din fonduri proprii și face parte din inițiativa în curs de dezvoltare “Joaca de-a ecologia”, care are drept scop educarea copiilor în spirit ecologic, prin evenimente variate.

*Vlad Pârâu este muzicant stradal în cadrul trupei “Farmacia Muzicală” de pe pietonala din centrul istoric al Sibiului. De șapte ani de zile înseninează serile trecătorilor şi turiştilor, de la copii, tineri, îndrăgostiţi, oameni veniţi cu prietenii sau familia şi până la bătrânii aflaţi la ceasul înţelepciunii sau al taifasului. Implicat în viața comunității, muzica lui s-a făcut auzită în cadrul diverselor proiecte sau mişcări precum: Uniţi salvăm Roşia Montană, Marşul pentru Viaţă, Guşteriţa Verde, Festivalul Luminii, Sibiu Lights and More, ş.a.

*Magic Hands Studio este pasiunea pentru tot ceea ce înseamnă frumos, creativitate, libertate în exprimare, descoperire și auto-descoperire. Magic Hands Studio se adresează tuturor pasionaților de handmade, care vor să-și dezvolte abilitățile artistice și mai ales să-și petreacă timpul liber într-un mod inedit. În atelier de creație artistică special concepute pentru adulți și copii, se realizează obiecte handmade care umplu viața de culoare și bună-dispoziție și care atestă personalitatea aparte a fiecăruia, modul unic de a privi viața și mediul înconjurător.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: