Inspectorul scolar acuzat de trafic de influenta, ramas in functie

Inspectorul scolar sibian si presedinte al comisiei de evaluare numarul 300, acuzat de trafic de influenta, va ramane in functia de inspector pana la finalizarea anchetei Directiei Nationale Anticoruptie. Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean spune ca, pana la rezultatul final al anchetei, i se va acorda prezumtia de nevinovatie.

"Echipa Inspectoratului Judetean Sibiu se dezice cu fermitate de astfel de practici si are incredere ca justitia isi va face datoria, asigurand din nou candidatii ca astazi bacalaureatul se va desfasura in conditii normale. Noi il consideram un coleg responsabil si profesionist, suntem bulversati de stirea primita si, pana nu vom primi rezultatele DNA, ii acordam prezumtia de nevinovatie", a declarat purtatorul de cuvant al ISJ Sibiu, Livia Cretulescu.

Oficialii ISJ spun ca Sorin Joanta, inspector de religie, "deocamdata a ramas in functia de inspector scolar", el avand o vechime, ca inspector, de aproximativ 7 ani.

"In toata aceasta perioada a dat dovada de moralitate in exercitarea acestei functii", a declarat purtatorul de cuvant al ISJ Sibiu.

Candidatul care a incercat sa isi cumpere nota la limba si literatura romana, proba scrisa, este absolvent al Colegiului Tehnic Indepenta, al seriilor trecute. Inafara de proba de limba si literatura romana, toate celelalte probe la examenul de bacalaureat ii erau recunoscute.

Ieri, DNA a inceput cercetarile in cazul lui Sorin Joanta, inspector scolar al ISJ Sibiu, Viorel Giupana, administrator al Colegiului Tehnic Independenta, si a unuia dintre candidatii la bac de la Colegiul Independenta pentru trafic si cumparare de influenta.

Reamimtim ca unul dintre candidatii la examenul de bacalaureat de la Colegiul Tehnic Independenta a incercat sa isi cumpere, cu 500 de euro, proba scrisa la limba si literatura romana.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: