Întâlniri cu Mari Coregrafi: Silvia Macrea și tezaurul național în fața lumii, în cadrul FITS

images_foto_062019_555S

Cu mare bucurie și onoare am fost astăzi parte din extraordinara poveste a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în cadrul workshop-ului „Întâlniri cu Mari Coregrafi: Silvia Macrea”.

 

Alături de împătimiți ai culturii, în general, și ai dansului, în special, am dezlegat tainele câtorva jocuri populare românești și obiceiuri de nuntă din Nordul Transilvaniei și din Moldova, precum și ale dansurilor specifice Principatele Române, în secolele XVIII-XIX. 
Le mulțumesc din suflet domnului prof.univ.dr. Constantin Chiriac, director al Festivalului, și doamnei lector univ. dr. Adriana Bârză pentru această colaborare de excepție și pentru faptul că, an de an, dansurile noastre tradiționale sunt ambasadori ai culturii române într-unul din cele mai mari festivaluri de artele spectacolului din lume.  (Silvia Macrea, coregraf, managerul celui mai vechi Ansamblu Folclorin profesionist- Cindrelul-Junii Sibiului).

O ingenioasă, folositoare și… absolut minunată idee: să introduci în generosul program FITS un workshop care să prilejuiască întâlnirea cu un ARTIST precum Silvia Macrea- un OM-ARTIST, un OM-TRADIȚIE. Silvia Macrea- cea care a ales să continuie cu asupra de măsură și să pună în lumină tradiția unui ansamblu legendar, înființat chiar de tatăl său- maestrul Ioan Macrea, ne învăță cu… fiece pas și cântec, cu fiece moment coregrafic să iubim datul străbun, profunzimea autenticității și tot ce compune tezaurul folcloric autohton.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: