Întâmplare cu… un LINGOU DE AUR, polițiști și… înșelăciune. Ca un scenariu de FILM!

images_foto_102018_gold

În cursul zilei de 25 octombrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu, cu sprijinul polițiștilor din județul Alba, au efectuat patru percheziții domiciliare în județul Alba, în vederea documentării unei infracțiuni de înșelăciune.

 

Urmare a acțiunilor, un bărbat a fost reținut.

În fapt, la data de 10 octombrie a.c., administratorul unei firme de curierat din municipiul Sibiu a sesizat poliția cu privire la faptul că o persoană necunoscută, folosindu-se de datele de identificare ale altei persoane, a comandat un… lingou din aur de pe un site de vânzări.

CA ÎN FILME: La momentul livrării (undeva, la o adresă din Sibiu), la data de 10 octombrie, profitând de neatenția curierului, destinatarul a înlocuit lingoul cu… alte obiecte, fără valoare.

Se pare că apoi, i-ar fi returnat pachetul curierului, cu motivația că acesta nu are greutatea soliciată. Curierul s-a întors l-a firma de curierat, a returnat, la rându-i, pachetul, și… la o primă verificare s-a descopeit că acesta nu mai conține lingoul de aur, drept pentru care… a fost seziat poliția…

În cauză s-a deschis un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar în urma acțiunilor desfășurate la data de 25 octombrie a.c., polițiștii au identificat și prins un bărbat în vârstă de 25 de ani, din județul Alba, bănuit de săvârșirea înșelăciunii.

Persoana în cauză a fost reținută pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

De asemenea, cu ocazia perchezițiilor efectuate în municipiul Alba Iulia și în localitatea Jidvei, au fost ridicate în vederea confiscării mai multe obiecte din metal de culoare galbenă, asemănătoare aurului, 4 lingouri de diferite mărimi și peste 20 de monede.

Valoarea prejudiciului creat este de 9.050 de lei.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: