Învăţământul obligatoriu în grădiniţe de la trei ani, introdus din 2018-2019. Un fel de FURT?!

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat,in aceasta dimineata, la Suceava că învăţământul obligatoriu în grădiniţe, de la vârsta de trei ani, ar putea fi introdus în România începând cu anii 2018-2019. Conform unui articol publicat de Mediafax.ro,  din 2015 ar urma să fie introdusă obligativitatea grupei mari la grădiniţă de la vârsta de cinci ani.

Concret, ministrul de resort, Remus Pricopie a anuntat, la festivitatea de deschidere a lucrărilor Congresului Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, că învăţământul obligatoriu în grădiniţe de la vârsta de trei ani ar putea fi introdus în România din anii 2018-2019, arătând că în acest sens vor apărea noi reglementări, fie prin modificarea Legii Educaţiei prin Parlament, fie prin Ordonanţă de Urgenţă, ceea ce, in opinia multor dascali harsiti in meserie, echivaleaza cu… ‘furtul’ copilariei neaose. 

„Învăţământul obligatoriu de la trei ani nu se va întâmpla anul acesta, poate nu se va întâmpla nici în următorii doi ani, dar progresiv, în maximum patru sau cinci ani, trebuie să ajungem acolo”, a mai explicat  Pricopie.

Ministrul considera ca că pregătirea copiilor în grădiniţe ar trebui să înceapă de la vârsta de trei ani, in alocutiunea sa facand apel la spusele acelor specialişti  care sunt de părere că educaţia trebuie începută încă din… primul an de viaţă.

„Dacă îi ţii la grădiniţă de la vârsta de trei ani şi îi pregăteşti corespunzător, atunci ai grijă nu numai de dezvoltarea lui intelectuală, dar ai grijă şi de dezvoltarea lui fizică”, a susţinut Pricopie.


Poate-poate… ajungem treptata sa scoatem generatii de prescolari de la un an-doi… iar la patru anisori ii trecem la gimnaziu. De dragul unor reforme si a a grabei de a ne indopa proprii copii cu mult prea mult, cu mania exagerarilor si a schimbarilor doar de dragul numelui unor ministri care sa ramana in calendar.

… In vreme ce cu buna stiinta FURAM copilaria adevarata, educatia data de bunici cu sapa, fuiorul, cu acul si ata, cu ceasul stiut dupa dangatul talangii si cantatul cocosului pe gard, cu cuvantul bun de la biserica si cu lectia de istorie invatata „la cald”, in muzeul din capatul satului…

 

Sursa foto: www.romaniaexpo2010.ro

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: