Cu siguranță ți-ai pus cel puțin o dată întrebarea: „cu ce instrument muzical aș putea debuta în lumea muzicii actuale?”. Încă din secolul XX, una dintre invențiile cele mai valoroase ale culturii populare este chitara electrică. Aceasta, în comparație cu orice alt tip de instrument muzical, descrie cel mai bine caracterul și tonurile muzicii rock and roll, stil creat, ascultat și agreat inclusiv în zilele noastre.
Iată care este instrumentul cu care poți avea succes garantat
Emblemele rock and roll-ului și cele mai faimoase instrumente muzicale care inspiră și caracterizează stiluri complet noi de muzică, vor rămâne fără doar și poate, chitarele electrice, pe care le poți achiziționa după bunul plac, dintr-o gamă variată de pe Mcmusic.ro. Combinându-se armonios, chitara acompaniată de amplificator vor crea o diversitate uimitoare de sunete și vibrații, spre deosebire de cea acustică.
Iată cum funcționează o chitară electrică
Pick-up-urile creează un câmp magnetic de-a lungul corzilor, iar magnetizarea și vibrația, modifică, de asemenea, câmpul magnetic la rândul său. Se folosește reglarea chingilor și a frezelor pentru a modifica tensiunea în corzi și astfel, să schimbe sunetul. Curentul trece printr-un preamplificator, care scade zgomotul și adaugă putere, apoi este transmis prin aparaturi digitale pentru a-l amplifica, înainte de a pătrunde prin difuzoare.
Care sunt elementele care alcătuiesc o chitară electrică?
1. capul – aici se găsesc tunerele sau tastele;
2. gâtul – locul unde se află tastatura;
3. caseta de sunet, numită și „corp” – depinzând de prezența și funcționalitatea „camerelor tonale”, vom descoperi: chitul solid, chitara semi-goală și cu corp gol;
4. podul – care poate fi fixat;
5. pick-up-urile magnetice (unul sau mai multe) – pot exista de tip single coil, double coil ori de ambele tipuri.
Descoperă tipurile chitarelor electrice:
1. Corp solid
Sunt cele mai comune chitare electrice, cu un corp din lemn masiv, neavând o cutie de sunet. Lemnul din care sunt confecționate și tipul de pick-up folosit sunt importante în reușita sonoră a instrumentului.
2. Corp gol
Sunt chitare electrice semi-acustice ce dețin o parte din corp ori tot corpul gol, cu orificii tradiționale așezate de-a lungul corzilor. Acestea sunt caracterizate de sunete dulci, nu agresive, utilizate des în jazz.
3. Semi-gol
Aceste chitare au corpul cu o grosime mai mică, unde, în schimbul unei singure carcase, există două cu dimensiuni reduse pe laturi, iar centrul corpului este confecționat din lemn masiv. Chitarele cu corp semi-gol își fac prezența în stilurile muzicale rock and roll și blues.
4. Archtop
Este confecționată manual, din lemn masiv, cutia de sunet fiind adesea sculptată. Chitara archtop are funcționalitatea de a produce un sunet propriu și autonom și predomină în stilurile de jazz și blues.
Așadar, optează pentru calitate și pentru un sunet perfect cu care să creezi linii melodice! Chitara electrică este instrumentul ideal pentru debutul în lumea muzicii, atât pentru profesioniști, cât și pentru cei începători. Alege chitara electrică după stilul care te caracterizează, cu care te simți „compatibil” și cu siguranță îți va oferi satisfacția si vibrațiile lumii moderne muzicale.
Sursa foto: unsplash.com