Johannis despre înjumătăţirea ratelor: Dupa parerea mea nu va da rezultate decat in talk-show-uri!

Primvicepresedintele PNL, Klaus Johannnis, ataca dur ideea de injumatatire a ratelor. El este de parere ca acest lucru va da roade numai in talk-show-uri, in realitate, oamenii fiind nevoiti sa plateasca mai mult penste cativa ani.

Injumatatirea ratelor este refuzata de al doilea om in PNL, Klasu Johannis. El ataca dur aceasta intentie, atragand atentia ca tot romanii vor fi cei care vor plati dublu peste cativa ani.

“Nu mi se pare o măsură bună. Nu a fost discutată în PNL,nu ştiu dacă a fost discutată în PSD. După părerea mea nu va da rezultate decât în talk-show. Nu cred că este o măsură bună pentru oamenii care au venituri mici,peste doi ani vor trebui să plătească o rată considerabil mai mare decât cea pe care o plătesc acum”, a spus astzi Johannis.

El contesta faptul ca economia tarii va creste odata cu luarea acestei decizii.

“Motivaţia nu mi se pare bună: să creştem economia prin stimularea consumului. Ce facem atunci: îi învăţăm pe oameni să cheltuiască puţinii bani pe care îi au,numa aşa. Eu îmi imaginez că stimulăm economia creând locuri de muncă unde oamenii sa câştige mai bine şi atunci vor cheltui mai mult. Este o situaţie curioasă, apucăm problema din capătul greşit. Noi trebuie să creştem economia şi va creşte consumul,nu trebuie să creştem consumul dintr-o situaţie de economie slabă în speranţa că apoi va creşte. Acum cu o economie aproape la pământ să-ţi imaginezi că poţi să creşti economia scutind o categorie de oameni fără venituri mari de la plata unor rate. Nu am fost convins în niciun fel de această argumenţaţie”, a explicat primvicepresedintele PNL.

Referitor la scutirea neplatii impozitului pe venit, Johannis a adaugat: “mi se pare extrem de discutabil faptul că o parte din aceaste rate să fie scutite prin neplata impozitului pe venit care este o sursă importantă de finanţare şi a statului, şi a administraţiei locale, ori să renunţăm aşa uşor la impozitul pe venit nu mi se pare în regulă”.

El a mai adaugat ca in cadrul Partidului National Liberal nu s-a discutat despre o asemenea masura, de injumatatire a ratelor, decat la modul “cum am ajuns cu asta?!”.

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: