Johannis: Noi nu putem sa acceptam ca PC-ul sa fie pus pe picior de egalitate cu PNL-ul

Prim vicepresedintele PNL, Klaus Johannis, spune ca liberalii nu pot accepta ca Pc-ul sa aiba un vicepremier si astfel cele doua formatiuni politice sa devina egale. Aceasta se pare ca ar fi fost si motivul pentru care negocierile de marti, din USL, cu privire la numirea lui Klaus Johannis ca vicepremier si prim ministru al Internelor, au esuat.

Johannis spune cel mai bine ar fi ca PDS-ul sa revina la masa negocierilor si sa accepte oferta liberalilor.

„E pacat ca de partea PSD-ului sau a USD-ului au aparut niste pretentii care noua nu ni s-au parut chiar in regula si ca USD sau PSD sa revina la masa negocierilor si sa accepte ceea ce era de acceptat din capul locului, oferta noastra care nu cere nimic de la ei, doar inlocuim persoane pe functiile care, oricum, au fost ale PNL fara sa inventam ceva in plus. Ba chiar am acceptat ca unii ministru delegati, trei de la PSD si unul de la PNL, sa devina ministri plini, dar am constatat cu trsitete ca aceste lucruri nu au fost suficiente pentru PSD”, a explicat astazi vice presedintele PNL, Klaus Johannis.

Intrebat daca il vede pe presedintele PC, Daniel Constantin, vicepremier si daca s-a discutat de plecarea de la Guvernare, Johannis a raspuns ca:

„Dupa parerea mea, nu exista aceasta posibilitate, noi am fost categorici si PSD-ul va trebui sa aleaga intre ei si noi. N-am discutat iesirea de la guvernare. Noi nu putem sa acceptam ca PC-ul sa fie pus pe picior de egalitate cu PNL-ul”, a mai spui Johannis

Potrivit lui Johannis negocierile in PNL asupra posturilor de vicepremier si ministru de Interne s-ar relua, cel mai devreme, luni.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: