Județul Sibiu ar putea avea… UN FRATE departe, în CHINA! Institutul Confucius de la Sibiu împlinește un deceniu de activitate

images_foto_092017_China

Prefectul Județului Sibiu, Lucian Radu, s-a întâlnit, luni, 4 septembrie, cu președintele Institutului Confucius Sibiu, prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean, și noul co-director chinez, doamna profesor Wang Jiong. 

 


Deși a fost o vizită de curtoazie, cei doi înalți reprezentanți ai reputatei instituții de învățământ româno-chineze i-au prezentat prefectului proiectele pentru anul universitar 2017 – 2018. În contextul împlinirii unui deceniu de la înființarea Institutului Confucius în cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu – primul din România -, au început demersurile care vor conduce la înfrățirea județului Sibiu cu o regiune din China și a municipiului Sibiu cu un oraș din China. “La inițiativa rectorului Universității «Lucian Blaga», vom realiza un parteneriat cu o universitate de medicină tradițională chineză pentru un program de studii la Facultatea de Medicină în această specializare”, a explicat prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean.
Demn de precizat, Institutul Confucius Sibiu de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a fost deschis oficial în 18 noiembrie 2007, în parteneriat cu Universitatea de Limbă și Cultură Beijing. La ora actuală, sunt înscriși peste 1.500 de cursanți de limba chineză din toată țara. În anul școlar 2015-2016, s-a înființat primul post de inspector școlar de limba chineză la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, care răspunde de această activitate la nivel național.
Ospitalier și conștient de rolul acestui institut, Prefectul județului Sibiu, Lucian Radu, le-a mulțumit oaspeților pentru implicarea activă pe care o au în dezvoltarea relațiilor culturale și economice între România și China.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: