JUNILOR, BUNILOR, primiti colinda noastra de multumire…

Ca-n basme-a fost… aseara…Craciunul vestit si jucat de JUNII nostri ne-ntrecuti laolata cu artisti de renume ai scenei muzicale romanesti, la editia speciala de Craciun a emisiunii “O data-n viata”. Ca-n basme-a fost, s-au depanat rosturi si cantece si pasi si nemuritoare obiceiuri romanesti ce-aduc in inimi sarbatoare.

JUNII Sibiului, cel mai vechi si neostenit Ansamblu Folcloric Profesionist din tara, au dat masura intreaga a nasterii si re-nasterii in inimile romanilor a tot ce e frumos si bun, a tot ce-i sarbatoare si veste de Craciun, asa cum ne-au lasat strabunii. Impreuna cu nume consacrate ale folclorului nostru precum Daniela Condurache, Mioara Velicu si Ion Paladi, dar si cu artiste de prim rang din muzica usoara- Nico, Monica Anghel si Luminita Anghel, si cu cele doua mari si indragite orchestre- Big Band-ul Radio- dirijor Ionel Tudor si, respectiv, orchestra Lautarii din Chisinau- dirijor Nicolae Botgros, faimosii nostri JUNI legendari au facut din folclor cel mai frumos dar de Craciun pentru romanii de pretutindeni. Din spectacol nu a lipsit taragotul de aur al mult-indragitului artist sibian Adrian Neamtu.

Bunilor, dragilor, Feti-Frumosi si Cosanzene incalecand pe armasarii jocului nepieritor, primiti in dar colinda noastra de multumire pentru Sfant Craciun ce ne-ati daruit cum stiti voi mai bine… ca n-am stat nici noi in loc, cu inima si cu pasul v-am urmarit in genunchi de-atata poveste cata ne-ati adus (in coregrafia insipirata a doamnei manager Silvia Macrea) in ceas de sarbatoare…

 

*”O dată-n viaţă” este unul dintre cele mai îndrăgite programe de televiziune, gândit de regretatul Titus Munteanu.

 

 

 

sursa foto: Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: