La 16 ani traverseaza inot Canalul Manecii: DAN CANTA

 Cititi si luati o portie zdravana dintr-o superba lectie… buna pentru toti tinerii romani si nu numai!

In timp ce multi adolescenti de 16 ani viseaza la smartphone-uri cat mai performante si la alte astfel de gadgeturi, Dan Canta inoata in Canalul Manecii de peste 11 ore si se apropie de finalul unei curse greu de imaginat. 

Potrivit www.ziare.com , Dan s-a nascut in Marea Britanie, iar inotul l-a inceput la trei ani in Bucuresti. Cand el avea cinci ani, parintii sai au luat drumul Australiei si de atunci adolescentul roman a pornit aventura vietii sale. Acum, il are antrenor pe John Van Wisse, foarte cunoscut pentru performantele sale sportive si care a doborat cateva recorduri mondiale. Chiar in aceste momente, adolescentul roman mai are mai putin de jumatate din traseu pana la mal.

Are vointa si iubeste sportul. Nu se teme si are acel avant pe care putini tineri il mai au in ziua de azi. Totodata, e urmasul demn al unei traditii de care noi, romanii, ar trebui sa fim mandri. Andrei Roşu a încheiat, pe 1 iulie anul acesta, cursa Enduroman Arch to Arc, care presupune parcurgerea distanţei de 480 de kilometri dintre Londra şi Paris în alergare, înot şi pe bicicletă, sportivul în vârstă de 39 de ani ajungând în zona Arcului de Triumf din capitala franceză. Sportivul a alergat, de la Londra Marble Arch la Dover, o distanţă de 140 de kilometri, în 16 ore şi 53 de minute, apoi a înotat de la Dover la Calais, aproximativ 40 de kilometri, în 21 de ore, marţi atingând ţărmul francez după ce a traversat Canalul Mânecii. Conform jurnalul.ro , el este primul român care termină Triatlonul Enduroman Arch to Arc, fiind al 16-lea sportiv care încheie această competiţie în ultimii 14 ani.

Johnny Weissmüller, născut Peter Johann Weissmüller, (n. 2 iunie 1904, în cartierul Freidorf din Timișoara, pe atunci în Ungaria – d. 20 ianuarie 1984, Acapulco, Mexic) a fost un sportiv și actor american de origine germană. Părinții săi, șvabii bănățeni Petrus Weissmüller și Elisabeth Weissmüller născută Kersch, au emigrat în SUA împreună cu fiul lor în vârstă de șapte luni. Johnny Weissmüller a susținut ulterior că s-ar fi născut în Windber (Pennsylvania), probabil pentru a fi selectat în lotul național de natație al SUA. Copil bolnăvicios, a fost sfătuit de un medic să se apuce de înot. Așa a ajuns de cinci ori campion olimpic la înot (1924-1928 ), deținătorul a 67 de titluri mondiale și 52 de titluri naționale. A deținut recordurile la stilul liber la toate probele de la 100 de yarzi la jumătatea de milă și a fost primul care a înotat 100 m sub un minut. A devenit celebru prin seria de filme Tarzan, ecranizări inspirate de romanele lui Edgar Rice Burroughs. Seria de filme a început la studiourile MGM, cu Tarzan the Ape Man (Tarzan omul-maimuță), în 1932.

 

Sursa foto: www.heraldsun.com.au

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: