La Selimbar se va construi o biserica noua

Un nou lacas de cult se va ridica la doi pasi de Sibiu. Sambata, 13 aprilie, însusi IPS Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, a sfintit locul în care se va înalta biserica si a facut o slujba speciala, punand piatra de temelie, în mijlocul a zeci de credinciosi.

Noua biserică va avea două hramuri – „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ şi „Acoperământul Maicii Domnului“.

Localnicii sunt încântaţi că acum, chiar în cartierul lor lumina învăţăturilor sfinte se va pogorî şi îi va îndruma, nemaifiind astfel nevoiţi să vină la Sibiu sau la bisericile cele vechi. Mulţi dintre credincioşii din noul cartier arondat lăcaşului spun că, dacă va fi nevoie, vor dona şi dânşii icoane, mobilier, sau orice va fi de folos.  

Demn de precizat, terenul pe care va fi zidită cea de-a doua biserică din Şelimbăr a fost donat de familia Constantin şi Maria Şandru.

În Şelimbăr mai există în prezent biserica „Adormirea Maicii Domnului”, biserica „Sf Nicolae” din Mohu, biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Bungard şi biserica „Cuvioasa Paraschiva” din satul Veştem.

De asemenea, Mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu Streza a pus, în 17 mai 2007, piatra de temelie a Mănăstirii de maici „Înălţarea Domnului", care se va construi pe un deal din Veştem.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: