La un pas de a ne transforma copiii în roboţi. Atoateneştiutori, apatici şi… „teleghidaţi”

Recent, polonezii au lansat o platformă educaţională care îi… ajută pe tineri să înveţe mai repede şi mai distractiv.

Brainly este reţeaua de socializare care vrea sa facă învăţatul mult mai distractiv şi aproape la fel de interesant precum statul pe Facebook sau jocurile pe calculator.

Aşa cum consemnează antena3.ro, proiectul polonezilor a debutat de fapt, în 2009, însă abia în 2012 a cunoscut succesul. Mai cu seamă adulat de elevi, dar chiar şi profesorii apreciază noul sistem.

Demn de precizat, Brainly a atins până acum cifra de 22 de milioane de utilizatori şi e disponibilă în 30 de ţări şi 6 limbi diferite. Pentru acest an, dezvoltatorii Brainly îşi propun să extindă reţeaua cu 13 versiuni noi.

Cu toate acestea unii psihologi şi chiar cadre didactice atrag atenţia că genul acesta de programe pot duce rapid şi ireversibil la… „robotizarea” copiilor care tind să devină sclavii computerului, al tehnologiei, în vreme ce există şi riscul să li se… „atrofieze gândirea”, iar capacitatea de inovaţie, spiritul de observaţie, imaginaţia, curiozitatea să devină funcţii minimalizate, în detrimentul copiilor, al tinerilor.  

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: