Urmare a articolului publicat ieri privitor la situația programului „Fiecare copil în grădiniță”, la nivelului jude’elui Sibiu (https://www.sibiunews.net/articole/17-invatamant/13394-autoritatile-sibiene-estimeaza-pentru-acest-an-scolar-1300-de-beneficiari-pentru-programul-fiecare-copil-in-gradinita-cifra-e-cu-mult-mai-mare-fata-de-anul-trecut-asta-e-un-semnal-de-alarma.html ) în care subliniam faptul că se distinge o oarecare creștere a numărului de beneficiari în acest an școlar față de anul școlar precedent, vă prezentăm, așa cum este corect, punctul de vedere al doamnei Camelia Proca, consilier al președintelui Consiliului Județean Sibiu- Daniela Cîmpean (trimis ]n această dimineață):
„800 reprezenta nr. aproximativ de copii ce au beneficiat anul trecut de tichete sociale ]n urma prezenței la școală, fiind primul an de implementare a Legii 248/2015, așadar vorbim aici și de un nivel redus de informare despre acest drept în rândul populației. Cifra NU reprezintă numărul de copii care ar fi fost eligibili conform veniturilor. Autoritățile, dar și Asociatia Ovidiu Ro, inițiatorii legii, estimau un nr. cu mult peste 800 pentru copiii care ar fi trebuit să beneficieze în județul Sibiu anul trecut de tichetele educaționale. De aceea, Ovidiu Ro a și realizat în luna iulie o caravană de informare în țară, inclusiv în județul Sibiu, când au solicitat și sprijinul Consiliului Județean pentru a atrage mai mulți dintre copiii săraci pentru a fi înscriși la grădiniță și a beneficia de noua lege. Prin urmare, CJ a mobilizat primăriile și a căutat soluții pentru asigurarea rechizitelor necesare grădinițelor o dată cu școlarizarea unui număr crescut de copii fără posibilități financiare.
În concluzie, nu vorbim de o creștere bruscă a sărăciei față de 2015/2016, ci de o creștere a numărului de copii săraci care vor beneficia de învățământul preșcolar, ceea ce este dintre cele mai bune știri. Aceasta este și intenția din spatele Legii 248/2015. Fiindcă pe termen lung înseamnă reducerea analfabetismului, a abandonului școlar și a ratei infracționalității”.
Prin urmare, aceste lămuriri limpezesc situația. Este logic să se dorească și să se facp toate eforturile necesare în vederea școlarizării copiilor pentru că ȘCOALA, CARTEA sunt PAȘII CEI MAI SIGURI către o viață cât mai bună a fiecăruia și, până la urmă influențează viața întregii comunități.
Mulțumim pe această cale pentru completările oferite și dorim SUCCES autorităților în demersurile făcute în sprijinul copiilor.