Lecțiile pentru agricultori, la Avrig… coc o pita pentru ziua de mâine

De ceva vreme, la biblioteca din Avrig, tinerii agricultori din zona dar si de prin Țara Făgărașului vin să ia… lecții (săptămânal). Se îndoapă cu noi cunoștințe, idei, proiecte… cum stă bine bunului gospodar. Poate că așa… se mai coace o pită pentru mâine. Dincolo de buchiseal alegilor și a promisiunilor televizate ale oamenilor politici. Rod din truda și voința țăranului.

Iată însă cronica ultimelor întâlniri, împărtășită de custodele acestei acțiuni, dna Maria Grancea:

Chiar dacă a fost vreme frumoasă și de lucru este mult pe fânețe cursurile de agricultură i-au strâns, din nou, pe agricultori în bibliotecă. Vor fi, în mod sigur, mulți dintre ei, aplicanți la măsurile PNDR pregătite pentru 2014-2020. Agricultura a fost ramura care a reușit să acceseze cel mai bun procent al fondurilor europene (prin FEADR), Sperăm să fie la fel, chiar cu un procent mai bun și în intervalul următor.

Noi suntem aici, “lângă inima Țării”. Mai sunt agricultori, le e greu, foarte greu fiindcă așa e la noi – hățiș birocratic, buzunar fără fund la taxe, intemperii climatice – și totuși nu renunță, din fericire pentru noi, și din fericire sunt tot mai mulți tineri. Îi vedeți. Până mai există ei, noi mai avem pe masă produse adevărate, găsim în piață produse cu gustul “de-acasă”. Din păcate putem face prea puțin pentru ei. Poate însă că puțin + puțin, ajutându-i pe ei ne facem un bun serviciu nouă : gustul bun, adevărat. Până la urmă orice se construiește de jos în sus, bucată cu bucată

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: