Liceul de Arta se muta la Liceul de Constructii. Directorul Liceului de Arta: Ar fi fost mult mai bine daca ne-am fi mutat intr-o cladire noua!

Liceul de Arta din Sibiu urmeaza ca de la inceputul anului scolar viitor sa aiba un nou sediu. Pentru ca actuala cladire in care functioneaza este retrocedata, activitatea Liceului de Arta din Sibiu urmeaza sa aiba loc in actualul sediu al Liceului de Constructii.

Cu toate acestea, reprezentantii Liceului de Arta spun ca pentru elevii lor si pentru ca activitatile sa se desfasoare in conditii optime ar fi mult mai bine sa se mute intr-o noua cladire, unde clasele sa aiba cel putin 54 de metri patrati, cat au actualele sali de clasa.

Potrivit oficialilor Primariei Sibiu, Liceul de Arta se va muta pe strada Pedagogilor dupa ce Liceul de Constructii si Arhitectura Carol I se va comasa cu Colegiul Tehnic Independenta.

„Clădirea Liceului de Arte a fost retrocedată. În contextul în care oricum acest spaţiu nu asigura condiţii bune pentru desfăşurarea cursurilor Liceului de Arte, Primăria Sibiu a informat Inspectoratul Şcolar Judeţean cu privire la faptul că doreşte găsirea unei alte soluţii pentru Liceul de Arte în ceea ce priveşte spaţiul de funcţionare. Inspectoratul Şcolar Judeţean a propus comasarea Liceului de Construcţii şi Arhitectură Carol I Sibiu cu Colegiul Tehnic Independenţa, iar în spaţiul eliberat astfel de Liceul de Construcţii să se mute Liceul de Arte. Acest spaţiu situat pe strada Pedagogilor este mult mai generos şi asigură condiţii bune pentru desfăşurarea cursurilor. Primăria consideră că aceasta este o soluţie bună”, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu, Mirela Gligore.

Baban: Salile s-ar putea sa fie mult mai mici!

Daca oficialii Primariei Sibiu sunt siguri ca singura solutie oferita pentru mutarea activitatii Liceului de Arta este si cea mai buna, conducerea Liceului de Arta priveste cu scepticism mutarea.

„Noi am prefera sa ne mutam intr-o cladire nou, care sa fie facuta special pentru noi. Nu cred ca solutia gasit este foarte buna. Noi avem nevoie de 15 sali care sa aiba 54 de metri patrati. Din ce am vazut eu, salile au aproximativ 42 de metri patrati. Sunt sali in care trebuie sa avem si pianinele, pentru ca la teorie trebuie sa folosesti si instrument”, a declarat pentru sibiunews.net directorul Liceului de Arta Sibiu, Calin Baban

Mutarea in noul sediu ar trebui sa aiba loc odata cu inceperea noului an scolar 2014.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: