Limba romana poate prinde radacini in inimile strainilor. Tratamentul: cursuri insotite de calatorii in… TARA FAGARASULUI!

Străinii care vor să înveţe limba română şi participă la cursurile Şcolii de Vară organizate în luna iulie de către Institutul Cultural Român vor avea parte de o calatorie culturala în Ţara Făgăraşului.

Potrivit bunaziuafagaras.info, este vorba de un numar de 36 de străini, intre care studenţi, cercetători, oameni de afaceri, care provin din Olanda, Spania, Japonia, SUA, Brazilia şi chiar Coreea de Sud.

Cursurile se ţin la Braşov, în aula Universităţii Transilvania, între 1 şi 26 iulie.

Organizatorii, insa, sunt convinsi ca… orele “ca la scoala” nu sunt suficienta si ii provoaca pe cursanti la o calatorie culturala acolo unde… “se deschid cerurile” si… mintile: in Tara Fagarasului.

Tocmai de aceea, se vor organiza excursii culturale la Muzeul Astra din Sibiu, în comuna Drăguş, la mânăstirea Sâmbăta de Sus, pe Transfăgărăşan si, posibil, la Cetatea de Baltă din judeţul Alba.

Demn de mentionat, cu prilejul Şcolii de Vară participanţii îi vor cunoaşte pe istoricul Adrian Cioroianu, antropologul Vintilă Mihăilescu, cineasta Irina Margareta Nistor şi pe criticul literar Caius Dobrescu.

 

 

Sursa foto: www.turism-blog.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: