Luca despre gala de caritate de la Raliul Sibiului: Am fost uimit! Inca nu a intrat nimeni la mine in birou sa spuna ca vrea sa faca ceva pentru Muzeu!

Managerul Muzeului National Brukenthal, Sabin Luca, spune ca organizarea galei de caritate pentru institutia pe care o conduce de catre organizatorii Raliului Sibiului l-a uimit. El spune ca pana la aceasta propunere nimeni nu a mai venit sa ii propuna un proiect prin care muzeul sa beneficieze de anumite venituri.

Organizatorii Raliului Sibiului au hotarat ca, in acest an, sa organizeze, pentru prima data o gala de caritate pentru una dintre institutiile reprezentative ale orasului: Muzeul National Brukenthal. Initiativa a fost bine primita de conducerea muzeului, insa l-a uimit pe managerul acesteia.

Inca nu a intrat nimeni la mine in birou sau pe internet sa imi spuna”uite, eu doresc sa….”. Toata lumea cere. „Eu doresc sa fac aia, nu ne puteti ajuta?! Ba da, va ajut!”. Si, dupa aceea, dupa luni de zile, poate mai cer ceva in numele institutiei si pentru institutie”, a declarat managerul Muzeului National Brukenthal, Sabin Luca.

Luca spune ca gestul venit din partea organizatorilor Raliului Sibiului  a “uimit” pentru faptul ca nimnei, pana acum, nu a venit sa ii propuna un eveniment la care muzeul sa nu contribuie cu ceva.

Este pentru prima data de cand lucrez in Brukenthal si au venit ei si au solicitat, si au organizat dinainte tot. Au zis: „Uite, asta vrei sa facem! Va invitam la eveniment!”. Eu cred ca, incetul cu incetul, se trezeste si Sibiul si ma bucur ca este initiatorul trezirii asteia spre cultura, in Romania. Incep oamenii sa ceara, incepe evenimentul sa vrea sa aduca, dar si sa atraga calitatea de partea lui. Este un comportament care, in vremea lui Ceausescu, se numea cetatenesc. Asta chiar e cetatenesc, efectiv oamenii acestia au dorit din tot sufletul sa ne sprijine si noi acceptam si cautam sa colaboram cu domniile lor”, a explicat Luca.

Gala de caritate organizata in cadrul Raliului Sibiului va pune la bataie tricouri, sepci, dar si volanul sau cutia de viteze ale unora dintre pilotii care vin la competitive in 2013.

Am ales Brukenhalul pentru ca e un simbol al Sibiului si are nevoie de dezvoltare. Licitatia va fi cu obiecte ale sportivilor: tricouri, sepci, volan, cutie de viteze, care vor fi donate de concurenti cand sosesc”, a declarat organizatorul Raliului Sibiului, Sorin Itu.

La gala de caritate, in cadrul careia vor fi scoase la licitatie toate obiectele date de piloti, vor participa aproximativ 70 de sibieni.

Gala va avea loc joi seara, la Hotel Hilton.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: