Lucretia Ciobanu si Ion Besoiu, primii cetateni de onoare ai judetului Sibiu

Lucretia Ciobanu, cunoscuta drept „Doamna muntilor” si actorul Ion Besoiu sunt propusi pentru a li se acorda titlul de cetatean de onoare al judetului Sibiu. 

„Consider ca este bine ca si autoritati publice sa ne aratam aprecierea si recunostinta pentru personalitatile care au facut cinste si au promovat judetul nostru pe plan national si international, care au merite deosebite in domeniul lor de activitate.  Tinand cont si de varsta destul deiînaintata a interpretei Lucretia Ciobanu, aproape 89 de ani, si a actorului Ion Besoiu, 82 de ani, am hotarat sa incepem demersul nostru cu ei. Titlul pe care li-l acordam este o distinctie onorifica si vine ca o recunoastere a carierei de excelenta pe care acesti doi sibieni au avut-o in domeniul promovarii folclorului sibian autentic, respectiv in domeniul teatrului si al filmului.”,a spus presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea.

 Celor doi li se vor inmana cele doua titluri ela deschiderea oficiala a Festivalului International de Folclor „Cantecele Muntilor”, care va avea loc vineri, 2 august, ora 19, in Piata Mare.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: