LUMEA CARE UIMEȘTE: Un chinez a descoperit o coadă de dinozaur veche de 99 de milioane de ani, conservată perfect

E știrea care face înconjurul lumii! Încă o dovadă a vechimii extraordinare a vieții pe pământ! Paleontologul chinez Xing Lida, e convins că a descoperit o COADĂ DE DINOZAUR a cărei vechime o estimează la cca 99 de milioane de ani! Cercetătorrul a găsit specimenul (cel mi probabil… vârful unei cozi de dinozaur) la o piaţă de… chihlimbar din nordul Myanmarului, undeva în apropiere de graniţa cu China. Culmea, vânzătorii credeau că în interiorul bucăţii de chihlimbar  de mărimea unei… piersici uscate se află o plantă şi voiau să vândă bucata cuiva care vrea să-și confecționeze o bijuterie.

Mi-am dat seama că înauntru este mai degrabă un vertebrat, probabil teropod, decât o plantă.“ a declarat paleontologul, potrivit Mediafax. Nu sunt sigur că vânzătorul a înţeles cât de important este acest specimen,  dar nu a ridicat preţul“, a mai declarat omul de știința, fascinat de propriul noroc, să descopere așa ceva, din pură întâmplă.

„Această parte a cozii care provine de la un animal tânăr prezintă opt vertebre, înconjurate de pene în stare bună, cu detalii microscopice”, explică în revista Current Biology, Ryan McKellar, de la Muzeul Regal din Saskatchewan (centrul Canadei), unul dintre oamenii de ştiinţă care au participat la cercetarea acestei descoperiri. 

 

 

 

Foto: Jurnalul National

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: