Mai putin de 2 ore pana la START! INCEPE SARBATOAREA TRADITIILOR LA „CANTECELE MUNTILOR”

 

Dati sfara-n tara sin oras si-n sat… se pune tot omul pe jucat… nu stai deoparte ci veniti, veniti ca sa va veseliti… ca-ncepe!!!

Organozatorii anunta ca Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munţilor” își păstrează și la ediția din acest an specificul care l-a consacrat în plan național și internațional, acela de a promova cultura tradițională nu doar prin muzică și dans, ci și prin gastronomia specifică fiecărei țări. Astfel, organizatorii au pregătit în cadrul ediției aniversare cu numărul 40, patru seri tradiționale, evenimente speciale în cadrul cărora sibienii și turiștii au prilejul să deguste preparate tradiționale din Cipru, Serbia, Spania și România, dar și să exerseze pași de dans tradițional alături de membrii ansamblurilor invitate și să fredoneze melodii tradiționale specifice.

ATENTIE! Festivalul „Cântecele Munţilor” se deschide azi, la ora 20:00! Cum altfel?! Cu o petrecere în stil tradițional românesc, la Restaurantul Cercului Militar Sibiu. Atmosfera va fi animată de membrii septuagenarului si vesnic tanarului Ansamblu Folcloric Profesionist „Cindrelul–Junii Sibiului”. Cantecele vor aduce in prim plan voci inbdragite, precum cele ale solistilor Viorica Telcean, Daniel Rosalim, Nelu Albu, Robert Târnăveanu și Mariana Anghel. Meniul serii va cuprinde: gustare țărănească, sărmăluțe cu mămăliguță, plăcintă cu prune, apă plată / minerală și țuică; preț meniu: 30 lei/persoană; rezervări la telefon: 0755/518 877, 0269/210. 148.

          „Ca de obicei, serile tradiționale cu specific culinar aduc mult antren, căci publicul larg are prilejul să învețe sau să exerseze paşi de dans specific popoarelor participante sau chiar să deguste preparate specifice. Sunt evenimente cu veselie şi multă voie bună, pe care le organizăm cu drag pentru Sibiu.”, declara Silvia Macrea, directorul festivalului.

Mâine, 6 august 2015, „Cântecele Munţilor” programează cinci evenimente. Pentru început, de la ora 10:00, la Cercul Militar din Sibiu se va desfășura un atelier de dans în compania ansamblului folcloricsibian „Ceata Junilor” și a invitaților noștri din Cipru – ansamblul folcloric al Asociaţiei Culturale „Achna Forest”. Între orele 11:00-15:00,  în sala de lectură de la Cercul Militar este deschisă spre vizitare expoziția de costume populare, în cadrul căreia pot fi audiate piese din repertoriul tradițional românesc.

Alte două evenimente sunt găzduite la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii Sibiu”, de pe strada Tudor Arghezi nr. 13. Astfel, în cadrul festivalului va fi organizat un stand cu vânzare de carte pentru cei interesați de oferta editorială a instituției, stand deschis pentru public între orele 12:00-14:00.  De la ora 14:00, vor rula înregistrările unora dintre cele mai apreciate spectacole ale Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului“; este vorba de spectacolele de teatru muzical-coregrafic „La Sibiu în Piața Mare, târg de n-are-asemănare” și „La hanul lui Ghiţă”.

În încheierea celei de-a doua zi de festival, organizatorii vă propun o seară tradițională cipriotă, la ora 20:00, la Restaurantul Cercului Militar Sibiu. Protagoniștii serii vor fi membrii ansamblului folcloric al Asociaţiei Culturale „Achna Forest”din Cipru, care vor reitera atmosfera specifică tavernelor, prin cântece și dansuri ce au făcut celebru folclorul cipriot. În meniu se regăsesc preparate specifice bucătăriei acestei țări precum: tavas – carne de porc cu cartofi și mirodenii, pastitsio – macaroane cu carne tocată de porc și sos de brânză, porgouri – cușcuș cu carnați și sos de roșii, salată țărănească cu salată verde, varză, ceapă, măsline, brânză feta, dar și tsipopitta – prăjitură cu crema de brânză și sirop. Prețul meniului este de 30 lei/persoană; rezervări la telefon: 0755/518 877, 0269/210. 148.

          Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munţilor” este singurul eveniment sibian cuprins în Calendarul Consiliului Internațional al Organizatorilor de Festivaluri de Folclor și unul dintre cele nouă din România.

Organizatori:

Consiliul Județean Sibiu

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu

Partener: Cercul Militar Sibiu

Evenimentele sunt finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu.               

Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: