MAINE! Cei mai importanti compozitori polonezi, Frédéric Chopin si Karol Szymanowski, in interpretarea talentatului pianist ucrainean Volodymyr Lavrynenko, la FICH 2015

• Tanarul pianist ucrainean Volodymyr Lavrynenko a fost distins cu premiului publicului Clara Haskil in cadrul concursului de pian din Deutscher Klavierwettbewerb

• „Ma bucur ca in lista compozitiilor pe care le va aborda Volodymyr Lavrynenko pe scena Salii Thalia din Sibiu se afla si Studiile lui Karol Szymanowski, unul dintre cei mai importanti compozitori polonezi din epoca moderna – opera lui Szymanowski, foarte complexa si extrem de rafinata, constituie una dintre cele mai provocatoare incercari pentru un pianist. Programul de maine seara e completat, in cea de a doua parte, de interpretari din Frédéric Chopin, o ocazie extraordinara de a ne reaminti de doi dintre cei mai importanti compozitori polonezi.” (pianista Alina Azario, directorul artistic al Festivalului)

• Cea de a II-a editie a Festivalului International Clara Haskil: 26 octombrie – 2 noiembrie, Sala Thalia / Bilete, prin www.bilet.ro si la Casa de Bilete a Salii Thalia, www.clarahaskil.ro

 

Maine, 28 octombrie, in cea de a III-a seara a celei de a II-a editii a Festivalului International de Muzica Clasica Clara Haskil, iubitorii de muzica clasica il pot intalni pe talentatul pianist ucrainean Volodymyr Lavrynenko, distins cu premiului publicului Clara Haskil in cadrul concursului de pian din Deutscher Klavierwettbewer.

Practice, sunteti invitati la un eveniment muzical al carui ecou va ramane mult timp in inimile dumneavoastra…

Programul serii include lucrari de Claude Debussy si Franz Schubert, in prima parte, urmate de interpretari din operele a doi dintre cei mai importanti compozitori polonezi, Frédéric Chopin si Karol Szymanowski: „Ma bucur ca in lista compozitiilor pe care le va aborda Volodymyr Lavrynenko pe scena Salii Thalia din Sibiu se afla si Studiile lui Karol Szymanowski, unul dintre cei mai importanti compozitori polonezi din epoca moderna – opera lui Szymanowski, foarte complexa si extrem de rafinata, constituie una dintre cele mai provocatoare incercari pentru un pianist. Programul de maine seara e completat, in cea de a doua parte, de interpretari din Frédéric Chopin, o ocazie extraordinara de a ne reaminti de doi dintre cei mai importanta compozitori polonezi. ” (pianista Alina Azario, directorul artistic al Festivalului)

 

VOLODYMYR LAVRYNENKO s-a nascut pe 26 aprilie 1984, in Ucraina si a inceput sa studieze pianul la varsta de 5 ani. A continuat studiile la Lysenko Special Music School si la Conservatorul T.I.Tchaikovsky din Kiev, la clasa profesorului B. Archimowitsch, iar in 2006 obtine Diploma con laude. In 2006 a inceput studiile la Hochschule der Künste Bern cu profesorul Tomasz Herbut, studii pe care le-a terminat cu distinctie in 2009. In septembrie 2009 s-a mutat la Lucerna, unde a studiat la Hochschule Luzern Musik cu Konstantin Lifschitz. In 2012 a completat Masterul de Arte Solo Performance si a lucrat ca asistent al profesorului Lifschitz, in Hochschule Luzern.

In 2014 a intrat in Konzertexamen la Hochschule für Musik und TheaterHamburg, la clasa profesorului Evgeni Koroliov.

Volodymyr Lavrynenko este laureatul mai multor concursuri nationale si internationale, printre care Premiul III la Concursul International Vladimir Horowitz din Kiev/Ucraina, Premiul I la Concursul International A. Karamanow din Symferopol/Ucraina, Premiul III si Premiul Publicului la „Concursul Val Tidone, premiul Silvio Bengali” din Val Tidone/Italia si Premiul Kiefer Hablitzel-Stiftung.

Ca urmare a premiului publicului obtinut la „Deutscher Klavierwettbewerb Polnischer Musik” la Hamburg, in iulie 2015, este invitat in cadrul Festivalului International Clara Haskil.

Volodymyr a luat parte la mai multe cursuri de maiestrie cu muzicieni de renume, printre care Andrey Gavrilov, Dmitri Bashkirov, Alfred Brendel si Leon Fleisher.

Ca solist si muzician de camera, Volodymyr Lavrynenko a sustinut concerte in Ucraina, Republica Ceha, Polonia, Romania, Rusia, Franta, Germania, Italia si Elvetia – unde a concertat in cadrul Fundatiei Chopin din Berna –, Menuhin-Festival din Gstaad, Murten Classics Festival, precum si ca solist la concertul de deschidere al Festivalul de Muzica de la Berna 2009 (unde a interpretat „Des Canyons Aux Etoiles” de O. Messiaen).

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: