Majorarea unor ajutoare sociale: semn de guvernare responsabilă!

"Creşterea venitului minim garantat cu 13% este praf în ochii românilor. După un an de guvernare Ponta, preţurile la energie, la gaze, reflectate în preţurile bunurilor de larg consum, au crescut mult mai mult. E mult prea puţin pentru scăderea puterii de cumpărare a populaţiei", a spus zilele trecute  liderul fostului partid de guvernământ.

Boala foştilor guvernanţi pare a fi amnezia, în legătură cu propriile erori. Altminteri nu ne putem explica cum a putut, de exemplu,  o doamnă care nu stătea bine cu aritmetica,  să certe guvernul că a indexat pensiile cu doar 4% când, după calculele domniei sale, în care a numărat procentele așa cum a numărat și voturile pentru legea pe care o invocă, ar fi trebuit mărite cu 6 procente. Sau cum altă doamnă deputat, specialist în economie, scrie negru pe alb, pe blogul personal, și vituperează prin viu grai, la televizor, că USL a crescut prețul carburanților.

Veți spune poate, stimați colegi, că acesta este rolul Opoziției, să critice guvernul. Este corect, numai că până și în această activitate, ca să nu-i spun meserie, politica, este nevoie de un minim de decență și de o limită a ipocriziei care să nu poată fi depășită.

Cum pat vorbi cei care au fost la putere, nici nu mai contează prin vocea cui, despre indexarea pensiilor cu rata inflației și cu creșterea salariului mediu pe economie, câtă vreme guvernul Boc a refuzat, în mod samavolnic, să aplice această lege și în 2011, și în 2012?

Dacă legea, bună, rea, aşa cum era, şi votată aşa cum a fost votată, ar fi fost aplicată, în 2011 valoarea punctului de pensie ar fi fost 777 lei, în 2012 de 822 lei, iar acum, în 2013, de 850 lei.

Cum poate spune ceva fosta guvernare despre puterea de cumpărare a românilor, căutând febril prin statistici cifre care să le servească drept argumente, când ei sunt cei care au prăbușit puterea de cumpărare a românilor prin majorarea TVA cu 5 procente, prin tăierea salariilor bugetarilor, prin perceperea ilegal de contribuții pentru sănătate de la pensionari, prin punerea pe butuci e economiei private?

De când a preluat puterea, în urmă cu un an, guvernul USL nu face altceva decât să repare nedreptățile și ilegalitățile comise de PDL în 3 ani și jumătate de guvernare împotriva românilor. Guvernul Ponta este cel care a reîntregit salariile bugetarilor, care a dat pensionarilor înapoi banii reținuți abuziv, care a majorat salariul minim pe economie, care a majorat venitul minim garantat și ajutoarele sociale pentru familiile nevoiașe, care a reușit deblocarea fondurilor europene,  blocate de corupția endemică a guvernelor PDL.

Nu spune nimeni că am rezolvat într-un an toate problemele românilor. Dar tot ce am făcut este  în beneficiul oamenilor. Iar acolo unde ceea ce am oferit noi este mai puțin decât ar trebui să fie, este oricum mai mult decât ce a oferit guvernul PDL, adică nimic, sau, mai rău, a luat.

Suntem deschiși criticilor, din partea presei, a societății civile, a Opoziției, dar nu din partea campionilor ipocriziei. Care atunci când s-au aflat la comandă au făcut prăpăd iar acum se poartă ca și cum nimic nu   s-ar fi întâmplat între 2009 și 2012, mizând pe faptul că oamenii uită. Ei bine, nu uită. Poate iartă, dar de uitat nu uită!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: