Mediaşul se alătură acţiunilor dedicate săptămânii naţionale a voluntariatului

Astfel, Centrul de Voluntariat Medias din cadrul Directiei Municipale pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret deruleaza actiuni care sa marcheze sarbatorirea evenimentului national prin 3 campanii principale.

Sunt invitate sa participe instituii, companii, filiale si subfiliale ale agentiilor multinationale unde le vor fi  prezentate şi dezbătute subiectele fiscale şi financiare ale implicării companiilor în campaniile sociale, respectiv redirecţionarea unui procent de 20% din impozitul pe profit datorat de companii statului către diverse cauze sociale. Se va pune accent pe beneficiile pe care le poate aduce implicarea socială pentru companii.

Centrul de Voluntariat Medias are în derulare următoarele campanii:

Campania “Pic cu Pic se-aduna viata”, prin care companiile, institutiile din municipiu s-au inscris pentru donare de sange. Salutar este efortul organizatiilor non guvernamentale care au fost foarte receptive in acest sens, dar si alte companii si institutii publice ( dintre care cei mai receptivi s-a  aratat Inspectoratul de Jandarmi Judetean   „General de brigadă Mihail RASTY” SIBIU ).   Beneficiile culese in urma acestei campanii vor face obiectul unor donatii catre cazurile defavorizate ale comunitatii noastre. O alta campanile initiata in cadrul SNV la Medias este” VOL – HOUR”, in cadrul careia reprezentantii Centrului de Voluntariat Medias vor fi prezenti in unele dintre unitatile de invatamant locale, unde in cadrul non formal vor prezenta si promova conceptual de voluntariat in randul elevilor. 

"Ca raspuns la provocarea din acest an al initiatorului principal al evenimentului, respectiv Pro Vobis, Cluj Napoca, ne-am alaturat activitatilor dedicate voluntariatului corporatist, prin workshop-ul  “Năşeşte un ONG!”  al carui principal scop este promovarea activitatii ONG urilor ca posibili parteneri pentru companiile locale" transmit voluntarii medieşeni.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: