MEDIC SIBIAN, în prim-plan… european! Dr. Corina Porr a participat la congresul anual al Academiei Europene de Alergie și Imunologie Clinică

NE ONOREAZĂ! În perioada 11-15 iunie anul curent, Dr. Corina Porr, doctor în medicină, medic primar alergologie în cadrul Secției Clinice Medicală I a SCJU Sibiu a participat la congresul anual al Academiei Europene de Alergie și Imunologie Clinică (EAACI), care a avut loc în Austria, la Viena. La prestigioasa manifestare științifică au fost prezente personalități în domeniu din întreaga lume.

În cadrul congresului, Dr. Corina Porr a participat la sesiunea de postere tematice. Posterele prezentate au fost: Reacție imediată la Ciprofloxacin și Anafilaxia în hipersensibilitatea medicamentoasă.

Congresul a oferit o oportunitate unică de a afla informații despre noile descoperiri în domeniu și de a beneficia de schimburi de experiență cu profesioniști din domeniul alergologiei si imunologiei clinice și mă bucur că am putut participa activ la această manifestare. La ora actuală, bolile alergice si imunologice cum sunt astmul, rinita, eczeme si alergiile la produse alimentare, la medicamente, reacțiile anafilactice severe, reprezintă o amenințare pentru calitatea vieții oamenilor și, prin implicațiile lor, provoacă îngrijorare la nivel mondial. De aceea, cercetarea interdisciplinară este o condiție esențială a luptei împotriva castor afecțiuni, astfel încât pacienții să poată beneficia de soluții optime”, a declarat Dr. Corina Porr după participarea la eveniment.

Demn de precizat, la congres a fost aleasă și președinta EAACI, pentru următorii doi ani, această onoare revenindu-i unui medic român din Brașov: Dr. Ioana Agache.

 

Despre EAACI

Academia Europeană de Alergie și Imunologie Clinică (EAACI) este o organizație non-profit, activă în domeniul bolilor alergice și imunologice. A fost fondată în 1956, în Florența și a devenit cea mai mare asociație medicală din Europa în domeniu. Acesta include peste 9.000 de membri din 121 de țări precum și 49 de Societățile Naționale de Alergologie.

                                                                                  

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: