MEDICINA SIBIANĂ, ÎN FRUNTEA EUROPEIAlergiile: „Pe calea prevenirii și a vieții sănătoase” Dr. Corina Porr a participat la congresul EAACI 2017, la Helsinki

images_foto_062017_CORINAPORR

În perioada 17-21 iunie, Dr. Corina Porr, doctor în medicină, medic primar alergologie și imunologie clinică în cadrul Secției Clinice Medicală I a SCJU Sibiu, a participat la congresul EAACI 2017, care a avut loc la Helsinki, Finlanda.

 

Demn de luat în seamă, Congresul EAACI este o manifestare științifică anuală, organizată de Academia Europeană de Alergie și Imunologie Clinică (EAACI) și care oferă participanților o oportunitatea de a se informa despre noile descoperiri și de a face schimb de experiență cu profesioniștii din domeniul alergiei și imunologiei clinice. Evenimentul s-a bucurat anul acesta de un număr record de participanți: peste 8000.

EAACI 2017 a găzduit o gamă largă de activități științifice pe tot parcursul Congresului. Activitățile au avut un caracter clinic sau de cercetare și au implicat delegații din întreaga lume într-o participare activă și schimburi de idei.

În cadrul congresului, Dr. Corina Porr a participat în cadrul sesiunii de postere si a prezentat două lucrări având ca tematică dermatita de contact respectiv urticaria cronică.

“Tema din acest an a fost <Pe calea prevenirii și a vieții sănătoase> și am fost onorată să particip din nou la cel mai important congres de Alergie și Imunologie Clinică unde, pe lângă lucrările prezentate, am avut oportunitatea de a încerca diferite proceduri și echipamente utilizate în diagnosticul și tratamentul bolilor alergice. Aceste afecțiuni pot fi gestionate mai bine printr-o diagnosticare precoce iar conștientizarea simptomelor alergiei este crucială pentru acest scop. Educația continuă este esențială pentru realizarea de progrese în acest domeniu și pentru ca noi, medicii, să putem oferi pacienților cu alergii posibilitatea să ducă o viață sănătoasă. În acest sens, toți avem multe de învățat din modelul finlandez”, a declarat reputatul medic, doamna Corina Porr, după participarea la eveniment.

 

***Despre EAACI

Academia Europeană de Alergie și Imunologie Clinică (EAACI) este o organizație non-profit, activă în domeniul bolilor alergice și imunologice. A fost fondată în 1956, în Florența și a devenit cea mai mare asociație medicală din Europa în domeniu. Acesta include peste 9.000 de membri din 121 de țări precum și 49 de Societățile Naționale de Alergologie. Funcția de președinte a EAACI este deținută, pentru următorii 2 ani, de un medic din România: Dr. Ioana Agache din Brașov. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: