MESAJ pe acordurile a ceea ce se întâmplă în lume în aceste zile. CE a transmis PAPA FRANCISC cu ocazia PAȘTELUI CATOLIC?

Lumea este “însetată de speranță”, dar creștinii sunt adesea “prizonieri în ei înșiși” și incapabili să transmită speranța lor, a remarcat papa Francisc, în discursul ținut sâmbătă noapte cu prilejul slujbei de Înviere de la Bazilica Sfântul Petru din Vatican, care marchează intrarea în sărbătoarea Sfintelor Paști la romano-catolici. 

 Totodată, ceremonia solemnă presărată, potrivit tradiției, cu lungi litanii în limba latină, papa a invitat milioanele de catolici care au urmărit liturghia prin Mondovision în întreaga lume, “să încurajeze și să revigoreze speranța în inimile grele de tristețe”, odată cu “anunțul Paștelui”, transmite realitatea.net.

În timpul slujbei, suveranul Pontif a transmis sși un puternic mesaj inspirat din trăirile sub teroarea atentatelor teroriste: Papa Francisc:“Fie ca Domnul să ne elibereze de această capcană, de a fi creștini fără speranță, care trăiesc ca și cum Dumnezeu nu ar fi înviat, ca și cum problemele noastre reprezintă totul în viață”.

*Două miliarde de catolici şi protestanţi din întreaga lume sărbătoresc astăzi Paştele.

 

 

Sursa foto: romaniatv.net

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: