MEȘTERI ȘI MEȘTEȘUGURI ÎN SĂRBĂTOARE: Târg interetnic de meșteșuguri și artizanat Shukar Fest, 7 – 9 octombrie, la Sibiu

În perioada 7 – 9 octombrie 2016, Piața Mare din Sibiu va găzdui cea de-a treia ediție Shukar Fest, eveniment la care și-au anunțat prezența numeroși meșteșugarii tradiționali romi, maghiari și români. 
Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului expozițional, căldărari, argintari, rudari, olari, fierari, pielari sau sticlari vor face demonstrații în fața publicului prezent și vor împărtăși vizitatorilor tradițiile meșteșugărești. Totodată, participanții vor putea asista la tombola organizată de Shukar Bijoux, o întreprindere socială ce are ca misiune creșterea numărului persoanelor angajate aparținând grupurilor vulnerabile prin comercializarea bijuteriilor lucrate 100% manual din argint, precum și la momente artistice. 
Târgul Shukar Fest face parte din proiectul „Cultura romă: conservarea și revitalizarea meșteșugurilor, parte a patrimoniului imaterial”, implementat de Asociația Tineri pentru Dezvoltare Durabilă în Europa, în parteneriat cu organizația non-guvernamentală norvegiană Romers Rettigeter. Proiectul a fost finanțat prin Granturi SEE, aflându-se în perioada de sustenabilitate.

Accesul la eveniment este gratuit.

Link-uri utile:
http://romaculture.ro/shukar-fest-editia-a-iii-a/
https://www.facebook.com/events/539703372894095/

 

Așadar, poftți la TÂRG!!!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: