Mic, mic dar PRATICIPA! Teatrul Mic din Sibiu, la FNTI!

Sibienii au teatrul in suflet. Si vestile confirma asta cu asupra de masura!

Iata, Teatrul Mic participă la Festivalul Naţional de Teatru Independent de la Bucureşti, în perioada 2-8 noiembrie 2015. Si nu oricum, ci cu două dintre cele mai apreciate spectacole: Varşovia şi Mime reloaded. De altfel, este o fericita premiera pentru micul si tanarul teatru sibian: ia parte la un eveniment de anvergura, mai exact cu impact national. Si asta inseamna vizibilitate, ecou, calitate. Este, de ce sa nu recunoastem, o onoare dar si o confirmare a valorii celor care au pus “pe roate” acest nou teatru sibian, să fie invitat sa dea binete publicului din capitala si sa isi faca numele cunoscut dincolo de hotarul Sibiului. E un impuls, o speranta, o bucurie… Iar o astfel de veste nu poate decat sa le dea sibienilor un nou motiv de mandrie dar si placerea de a gusta cultura dintr-atatea perspective, ceea ce inseamna un castig urias pentru comunitate.

 

Mime reloaded – luni, 2 noiembrie, ora 19, La Scena, Bucureşti

Varşovia – marţi, 3 noiembrie, ora 19, La Scena, Bucureşti

 

Varşovia, în regia lui Constantin Podu, este povestea, inspirată după opera lui Leonid Zorin, îi pune faţă în faţă pe Helea (Alexandra Podu) şi Vitek (Mihai Alexandru), ea studentă la Conservator, poloneză cu un accent care pe Vitek îl dă pe spate, el enolog în devenire şi rus. Se întâlnesc la un spectacol iar el se îndrăgosteşte instant şi iremediabil de ea. Povestea tipică. Iubirea dintre cei doi însă, alăturată unui stil incredibil al actorilor de a intra în personaje te fac efectiv să treci de la o stare la alta, de la extaz la agonie şi de la bucurie la tristeţe.

Ninsoarea impune liniște. Curăță, acoperă, paradoxal – încălzește. Spectacolul „Varșovia” după Leonid Zorin, ȋi prezintă pe Helea și Vitek care se întâlnesc întâmplător într-un târziu decembrie `46 la Moscova. Ea este poloneză și studentă la Conservator, el rus sadea și se pregătește să devină enolog. În acordurile muzicii lui Chopin, dragostea se înfiripă repede și simplu asemenea unui ghiocel curajos ce scoate primul capul de sub zăpadă.

Mime reloaded este un spectacol atipic, un one man show cu Constantin Podu, structurat în forma unui spectacol de pantomimă.

Prin urmare, nu-i vorba-n vant ca… “Sibiul respira teatru”, si, iata, acum, un “pui de teatru” duce spiritul asta tocmai la un festival national.

MULT SUCCES!!!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: