MIERCURI, ȘEDINȚĂ EXTRAORDINARĂ la CONSILIUL JUDEȚEAN pentru un construirea unui spital municipal integrat 

Miercuri, 2 noiembrie, ora 15, consilierii judeteni sunt convocati in sedinta extraordinara pentru a aproba proiectul de hotarare privind solicitarea adresata Guvernului Romaniei pentru trecerea unor imobile din domeniul public al statului si din administrarea Agentiei Domeniilor Statului in domeniul public al Judetului Sibiu.

Concret, în discuție este trecerea a cinci loturi de teren, dintre care două arabile, două cu folosinţă „drum” şi altul din categoria de folosinţă pădure, de la ADS. Scopul este unul major și reprezintă, de fapt, primul pas într-un proiect de anvergură ce vizează construirea unui nou spital. Și, vorba-aceea, cu cât mai repede, cu atât mai bine.

Aici, proiectul ce va fi supus dezbaterii:

 PROIECT DE HOTĂRÂRE privind solicitarea adresată Guvernului României pentru trecerea unor imobile-terenuri din domeniul public al statului şi din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului în domeniul public al Judeţului Sibiu.

Potrivit expunerii de motive care însoțește proiectul se explică:În vederea îndeplinirii obiectivelor propuse în domeniul sănătăţii la nivel judeţean, dat fiind faptul că întreaga structură de clădiri care deserveşte spitalele aflate în domeniul public al judeţului Sibiu se află în această situaţie (n.red. sistem pavilionar, nefuncţional şi construit în urmă cu foarte mulţi ani), ţinând cont că nu există un spital municipal în oraşul Sibiu, este necesar ca, în cel mai scurt timp posibil, în parteneriat cu Consiliul Local al municipiului Sibiu, să demarăm construirea unui spital integrat, în care să funcţioneze toate specialităţile necesare rezolvării cazurilor medicale complexe, în regim normal şi de urgenţă, care să asigure respectarea principiilor multifuncţionalităţii, complementarităţii şi integrării funcţionale”.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: