MILITARI LA PRIMĂRIA SIBIU! Ce oaspeți a avut la finele săptămânii primarul Astrid Fodor?

 

Primarul Astrid Fodor a primit vineri, 7 aprilie, o vizită din partea unor reprezentanți ai batalionului CIMIC al Armatei Române, specializat în cooperarea dintre civili și structurile militare în situații de criză, dar și pe timp de pace.

Demn de apreciat, din delegație au făcut parte și reprezentanți ai unității Civil Affairs din cadrul armatei Statelor Unite. Prezența acestora aici se datorează unui exercițiu comun intitulat CIMIC Victory care s-a desfășurat în Sibiu.

Discuțiile s-au axat pe tema procedurilor operaționale stabilite la nivel local în cazul situațiilor de urgență, la ședință participând și Șeful Serviciului pentru Situații de Urgență din cadrul municipalității.

„Sibiul nu s-a confruntat cu evenimente de urgență majoră de foarte mulți ani, dar dorim să fim pregătiți. Colaborarea între structurile civile și militare în astfel de situații este esențială pentru a gestiona și îndepărta eficient pericolele care amenință populația. Armata dispune de specialiști bine antrenați și de mijloacele necesare pentru a ne sprijini în acele momente. Mi-am exprimat întreaga deschidere spre o colaborare cu reprezentanții CIMIC care să ne pregătească temeinic pentru nedoritele situații de urgență”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Potrivit autorităților locale, întâlnirea de la Primăria Sibiu s-a concretizat printr-o propunere de colaborare cu CIMIC în luna octombrie, în cadrul unui exercițiu de alarmare publică ce va avea loc în Sibiu.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: