Ministrul Gabriel Petrea, la Sibiu: „Multe dintre propunerile confederațiilor sindicale pot fi preluate, dar acestea trebuie prezentate și confederațiilor patronale, pentru a ajunge la un acord“

images_foto_082017_1111

La invitația prefectului județului Sibiu, Lucian Radu, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, a participat, azi, 9 august, la ședința ordinară a Comisiei de Dialog Social Sibiu.

Așa cum anunțam aterior, alături de ministru s-a aflat secretarul de stat Adrian Marius Rândunică, de la Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

În cadrul discuțiilor, reprezentanții confederațiilor sindicale au insistat asupra necesității modificării Legii Dialogului Social nr. 62/2011. Mai mult, actul normativ a fost caracterizat de unul dintre liderii sindicali drept o „lege a capitalismului sălbatic”.

În acest context, Ministrul Gabriel Petrea a recunoscut că este de acord că legea trebuie să suporte modificări. „Multe dintre propunerile confederațiilor sindicale pot fi preluate, dar acestea trebuie prezentate și confederațiilor patronale, pentru a ajunge la un acord“, a subliniat ministrul Consultării Publice și Dialogului Social.
După ședința Comisiei de Dialog Social Sibiu, ministrul Gabriel Petrea și secretarul de stat Adrian Rândunică au vizitat, împreună cu prefectul Lucian Radu și subprefectul Olimpia Prislopean, noua fabrică de amortizoare Thyssenkrupp Bilstein Sibiu, construită în Zona Industrială Vest.
După-amiază, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social s-a întâlnit cu mai mulți reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale din județul Sibiu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: