Ministrul Sănătății: „Centrele comerciale pot deschide centre de testare!”

BReaking News8

Guvernul a aprobat miercuri, 8 noiembrie, noul set de… măsuri de relaxare pentru perioada sărbătorilor. Acestea vor intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial.

După ședință, ministrul Sănătății a precizat că aceste măsuri de relaxare depind  categoric de… comportamentul fiecăruia, de modul de înțelegere din partea populației.

 Totodată, Rafila a atras atenția că, în cazul în care numărul cazurilor de COVID va crește, restricțiile vor reveni în actualitate!

„Trebuie totuși să dăm oamenilor o speranță că în țara asta se poate trăi normal”, a opinat ministrul. 

Alexandru Rafila, a explicat și că testul negativ la Covid va putea fi folosit la intrarea în magazine dacă este inclus în baza de date națională. „Nu discutăm de faptul că cineva vine cu o hârtie pe care scrie numele și faptul că a făcut un test”.

„Acest test pe bază de antigen, centrele comerciale pot deschide centre de testare. Nu este niciun fel de problemă. Aceste centre de testare trebuie racordate la sistemul informatic național. Te testezi, îți obții pe telefon certificatul verde și intri în magazin.

Testul deja făcut trebuie introdus în baza de date națională. Nu discutăm de faptul că cineva vine cu o hârtie pe care scrie numele și faptul că a făcut un test. Discutăm de un certificat digital Covid care are toate cele trei elemente. Până acum erau doar două. Era vorba de vaccinare și trecere prin boală.

În momentul în care codul acela QR este scanat se certifică momentul testării și faptul că acel test va fi valid în funcție de tipul de test, timp de 48 sau 72 de ore.

Nu e vorba de persoane care umblă cu documente care atestă testarea, ci același QR cod care poate să fie citit la terminalele care există la toți agenții economici sau la toate instituțiile.

Un lucru important este că dăm posibilitatea oamenilor să-și procure lucrurile de care au nevoie și în magazinele obișnuite, pentru că nu poți să spui că doar mâncarea și medicamentele sunt de strictă necesitate. Există multe alte nevoi.

Important este ca magazinele, în funcție de suprafață, să afișeze foarte clar la intrare numărul de persoane care pot pătrunde în magazin, după care urmează o așteptare în spațiul exterior încât să nu existe riscul de infectare în interiorul magazinului și neapărat utilizarea corectă a măștii. Este esențială. Mai ales cu noua tulpină masca devine probabil un element și mai important decât până acum”, a  detaliat oficialul,curios,probabil, și domnia sa ca și noi… cum vor evolua statisticile în vremea sărbătorilor dar și după ce euforia va trece…

 Dincolo, însă, dedeclarații, explicații sau măsuri,e important sănțelegem că PERICOLUL NU A TRECUT, că e necesar să fim precauți.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: