Minor, cercetat penal pentru ca s-a urcat la volan

Un tanar in varsta de 16 ani, din sibiu, este cercetat penal dupa ce politistii l-au prins conducand o masina, in trafic, fara a avea permis. In masina, alaturi de minor, se afla si posesorul masinii.

Totul s-a intamplat aseara, cand cei doi tineri au hotarat ca dupa ora 11 noaptea se poate circula pe strazile din Sibiu si fara a avea permis. Plimbarea insa nu a fost foarte lunga, politistii oprindu-l pe "soferul" minor pe Soseaua Alba Iulia.

"Ieri, 6 mai, in jurul orei 23.30, in cadrul actiunilor preventive desfasurate in trafic, politistii rutieri au oprit pe strada Sos. Alba Iulia din municipiul Sibiu un autovehicul. In urma verificarilor efectuate, politistii rutieri au constatat faptul ca autoturismul era condus de catre un tanar, minor, in varsta de 16 ani, in autoturism cu acesta fiind prezent si proprietarul masinii care i-a incredintat-o spre conducere, respectiv C. Adrian, in varsta de 20 de ani. Acesta i-a incredintat autoturismul minorului pentru conducerea pe drumurile publice, desi cunostea ca aceasta nu poseda permis de conducere", a declarat purtatoruld e cuvant al IPJ Sibiu, Luciana Baltes.

In prezent, minorul este cercetat penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice de catre o persoana ce nu detine acest drept, iar proprietarul masinii, pentru incredintarea cu stiinta a unui autovehicul pentru conducerea pe drumurile public unei persoane ce nu detine acest drept.
 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: