Economia rurală bogată, multitudinea tradițiilor și respectul oamenilor pentru valorile locului si pentru vechile indeletniciri au făcut ca obiceiul târgurilor să se mențină nealterat în sudul Transilvaniei. Inițial, aceste întâlniri periodice, organizate intens începând de la mijlocul primăverii și până toamna târziu, au avut un rol exclusiv comercial. Între timp, târgurilor li s-a adăugat o componentă culturală efervescentă, care le-a transformat în atracții pentru turiști. Aceștia pot să vadă pe viu obiceiuri și tradiții despre care s-ar putea crede că au dispărut de mult, dar care, iata raman in actualitate si pun umarul la reinvierea satului si a taranului asa cum stim de la bunici.
Floriile aduc din nou mieii “eco’ la Vurpar!
Pentru locuitorii satelor de pe Valea Hârtibaciului, ziua de Florii este prilejul de a merge la un târg traditional de miei „eco”. Evenimentul se va desfasura ca de fiecare data la Vurpar (Sibiu), în ultimii ani, târgul consacrandu-se si ca prilej de expoziție regională pentru mieii și oile care pasc doar iarbă neaosa, nepoluata si necontaminată de pesticide și de îngrășăminte chimice. De altfel, județul Sibiu se poate lauda cu un efectiv de peste 20.000 de oi crescute de circa 40 de producători în condiții ecologice certificate.
Asa cum anunta organizatorii, la ceremonia de deschidere a manifestarii vor participa Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Georgeta Purima, director executiv Camera Agricolă Sibiu, Florin Dragomir, preşedinte Grup de Producători din Regiunea Hârtibaciului “Eco Mioriţa”, reprezentanţi ai comunităţii locale si, fireste, cumparatori si oieri, dornici sa tina cum se cade traditiile.
Fireste, evenimentul va fi completat de un spectacol folcloric.
Sursa foto: www.romaniatv.net