MIRIFIC: „POSTERitate”- o mașină a timpului, o călătorie prin istoria FITS!

Les Ateliers Nomadstudioul de animație specializat în video mapping, animație 3D, post-producție și CGI, va prezenta în fața publicului de la Sibiu o proiecție de video-mapping care omagiază istoria și impactul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) asupra orașului și a locuitorilor, de-a lungul celor 23 de ediții… fabuloase, mirifice, de neuitat! 

*Proiecția se va desfășura pentru a doua oară, în această seară, 15 iunie, între orele 22.00 și 00.00, pe fațada Bisericii Romano-Catolice din Piața Mare din centrul Sibiului. Pentru realizarea animației s-a filmat în studioul CINETic, cel mai nou centru din România dedicat dezvoltării cercetării și tehnologiei creative.  

„POSTERitate” este o mașină a timpului, o călătorie prin istoria celui mai renumit festival internațional de teatru din România. „POSTERitate” cuprinde esența acestei inițiative extraordinare, care a schimbat pentru totdeauna viața orașului, gazdă a festivalului, nivelul de cultură a locuitorilor și, mai presus de toate, a fixat România pe harta culturală a lumii.
Folosind animații și efecte speciale, „POSTERitate” reflectă scopul, viziunea și perseverența Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu de-a lungul anilor. Prin alegerea celor mai reprezentative afișe și teme ale festivalului, acest proiect urmărește să aducă din nou în atenția publicului conexiunea permanentă pe care festivalul a susținut-o nu doar cu contextul politic și social din România, dar și cu scena internațională, reflectată în fluxul continuu de artiști străini care au fost invitați să-și prezinte munca pe parcursul anilor. Și, nu în ultimul rând, „POSTERitate” reprezintă un omagiu adus fondatorilor, publicului și tuturor artiștilor care au transformat acest festival într-un fenomen teatral mondial.

Art director/3D designer: Matei Dersidan
Art Director/3D Animator: Alexandru Petrosanu
Script/Manager proiect: Ioana Burtescu
Graphic Designer: Ana Cohut
3D Animator : Razvan Flore
3D Animator/Editor: Horia Teodor
Regizor artistic: Cezar Somitca
Graphic Designer: Robert Erdos

 

surse foto: Sanda Anna Leo, Les Ateliers Nomad

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: