PREMIERĂ! MISIUNE DIFICILĂ ÎN FĂGĂRAȘI: TURISTĂ SALVATĂ CU ELICOPTERUL CU… TROLIUL ELVEȚIAN. Explicațiile dr Raed Arafat

Sâmbătă după-amiază a fost solicitat un elicopterul SMURD pentru transportarea unei turiste rănite la picior, în munții Făgăraș. Femeia, (în vârstă de 27 de ani) în drumeție undeva în zona Valea Doamnei a suferit, se pare, un traumatism grav la un picior. Nu era vreme de pierdut pentru a putea fi salvată și evacuată de pe creste.

*Zona în care s-a accidentat turista era acoperită cu zăpadă, iar  genul acesta de salvare cu troliul reprezintă o PREMIERĂ pentru România. 

Secretarul de stat în MAI, dr Raed Arafat, a postat pe contul său de Facebook imagini din timpul intervenției extrem de dificile a echipajului din elicopterul SMURD. 

”O nouă misiune efecuaăa de elicopterul SMURD Mureș în colaborare cu echipele de la Salvamont. O persoană cu fractură a fost recuperată din munți cu ajutorul troliului dupa ce medicul a fost coborât să o asiste și să o pregatească. Transportul pacientului ar fi durat câteva ore pe cale terestră dacă nu era posibilitatea de utilizare a troliului recent introdusă cu sprijinul programului guvernului Elvețian și al colegilor de la serviciul de salvare aeriană REGA din Elveția”, a comentat Raed Arafat pe contul său de socializare.

 

 

 

sursa foto: Ziarul Dâmbovița

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: