MOMENTE EMOȚIONANTE: Preambul la ZIUA FORȚELOR TERESTE, la SIBIU

Azi a fost sărbătoare la Sibiu. A fost cinstită, în avans, ZIUA FORȚLOR TERESTRE, care prin tradiție, se sărbătorește pe 23 aprilie- de Sfântul Gheorghe- patronul spiritual al armatei terestre.

Structurile militare din garnizoana Sibiu, în colaborare cu autorităţile publice locale şi Mitropolia Ardealului, au organizat o serie de manifestări dedicate aniversării Zilei Forţelor Terestre şi a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – purtătorul de biruinţă (patronul spiritual al Forţelor Terestre).
Activităţile vor debuta cu un program artistic susţinut de Muzica Militară a Academiei Forţelor Terestre pe platoul din faţa Cercului Militar Sibiu şi au continuat cu Ceremonia militară dedicată Zilei Forţelor Terestre de la „Monumentul ostaşului din toate timpurile” (amplasat în faţa Cercului Militar). În încheiere, Garda de onoare a defilat pentru toţi participanţii la acest eveniment. 
Totodată, la Academia Forţelor Terestre au fost organizate competiţii sportive, expoziţii de carte şi fotografie şi simpozioane în care au fost tratate subiecte legate de rolul şi locul Forţelor Terestre în contextul internaţional actual.

Totul s-a desfășurat într-o atmosferă emoționantă, solemnă, în lumina unei sărbători tardiționale care ne amintește an de an să îi omagem pe cei de ne apără, pe aceia acre au ales sau aleg cariera militară, una dinte cele mai frumoase profesii, de strajă neamului…

 

Foto: Cosmin Roman

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: