Că banu-i ochiul dracului nu e doar o vorbă în vânt! o confirmă și ingeniozitatea hoților care inventează orice, doar pentru a face rost de bani!!!
În data de 16 februarie, în jurul orei 14,00, un sibian a sesizat Poliţia Municipiului Sibiu cu privire la faptul că două persoane necunoscute, invitate în locuinţa sa, au sustras o sumă de bani.
În urma verificărilor efectuate, se pare că în data de 12 februarie a.c., în jurul orei 10,00, în faţa unui complex comercial situat pe strada Luptei, din municipiul Sibiu, soţia sibianului a fost abordată de o persoană de sex feminin sub pretextul că doreşte să cumpere borcane.
În acest context, femeia necunoscută a fost invitată marţi, 16 februarie, în locuinţa victimei pentru a-i fi vândute mai multe recipiente. Conform înţelegerii, femeia a venit la domiciliul persoanei vătămate, dar nu singură, ci însoţită de o altă femeie.
Pentru a achita recipientele, cele două femei i-au înmânat soţiei o bancnotă de 500 lei, solicitând rest, după care, în timp ce una dintre femei i-a distras atenţia, cealaltă a sustras banii.
După plecarea celor două necunoscute, victima a constatat că femeile au sustras aproximativ 13.000 lei.
Din declaraţia victimei reiese că cele două necunoscute au vârste între 35 – 40 de ani, înălţime de 1,55 – 1,60 m, păr castaniu. Una dintre ele are constituţie slabă şi era îmbrăcată în pantaloni de tip legging maro, geacă neagră din fâş şi purta cizme negre. Cealaltă are constituţie solidă şi purta o bluză groasă, vestă, pantaloni şi cizme negre.
Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării celor două femei şi recuperării prejudiciului.
*Atenţie cui permiteţi accesul în imobil!
Recomandăm în acest context cetăţenilor, în special persoanelor vârstnice, sub niciun pretext să nu permită accesul în imobil persoanelor necunoscute. Infractorii sunt inventivi şi sub diferite pretexte vă câştigă încrederea că sunt de bună credinţă. Cele mai frecvent utilizate metode sunt:
metoda „falsul angajat” prin care infractorii pretind ca sunt reprezentanţi ai unor companii de gaz, apă sau electricitate;
metoda „deratizare” care presupune oferirea unor servicii de acest gen de către falşi angajaţi ai unor firme cu acest profil sau
metoda „străinul” utilizată de regulă de infractorii care motivează că nu sunt din localitate, folosind ca pretext faptul că au o urgenţă medicală şi nu au bani romaneşti asupra lor, solicitând în acest mod victimelor să le schimbe sumele de bani în valută. Astfel, reuşesc să ia banii lăsând în schimb drept garanţie o geantă în care afirmă că se află valută sau bunuri de valoare promiţând că se vor întoarce.