Muzica rămâne… REGINĂ la SIBIU: Începe a XI-a ediție a festivalului Classics for Pleasure pe 16 Iulie!

calssisccsc

 

În perioada 16 – 18 Iulie 2021 Elite Art Club UNESCO vă invită la Classics for Pleasure – At the End There’s Light. Un simbol cultural al Ardealului, festivalul îi așteaptă pe melomani cu 3 concerte de muzică clasică și o expoziție inedită. Anul acesta tema festivalului este una plină de optimism și speranță, o odă adusă frumuseții vieții.

 Poftiți să vă bucurați de încă o sărbătoare muzicală de elită!

Festivalul,unul deja… tradițional, se va deschide pe data de 16 Iulie cu un concert inedit în Piața Mare care va avea în program reorchestrații ale celor mai cunoscute piese pop și clasice din istoria muzicii. Pe data de 17 iulie, melomanii vor fi răsfățați cu un concert deosebit, dedicat curajului extraordinar al medicilor care ne oferă oportunitatea de a reveni la o viață normală. Închiderea va avea loc pe data de 18 iulie, cu tradiționalul concert Proms of Delight care anul acesta va fi dedicat frumuseții naturii și importanței protejării mediului înconjurător.

Vedetele acestei ediții vor fi Ion Bogdan Ștefănescu, Andreea Novac, Hector Lopez, Constantin Grigore, Iosif Ion Prunner, Aida Pascu, Ansamblul Violoncellissimo condus de Marin Cazacu, Orchestra Medicilor dr Ermil Nichifor și Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.

Accesul la toate evenimentele este gratuit.

Programul festivalului va fi următorul:

16 Iulie, ora 20.00, Piața Mare

Ode to Beauty

Ansamblul Violoncellissimo condus de Marin Cazacu

17 Iulie, ora 20.00, Piața Mare

Ode to Heroes

Orchestra Medicilor „dr. Ermil Nichifor”

Dirijor: Iosif Ion Prunner

Soliști: Aida Pascu, Ionuț Pascu

18 Iulie, ora 20.00, Piața Mare

Ode to Nature – Proms of Delight

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

Dirijor: Constantin Grigore

Invitat special – Ion Bogdan Ștefănescu

Soliști: Andreea Novac,  Hector Lopez

16-18 Iulie 12.00 – 19.00, Piața Mare

Sibiu Art/Nature on Wheels

Expoziție de artă vizuală

În cadrul festivalului vor fi respectate toate măsurile pentru prevenirea răspândirii cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii. În Piața Mare din Sibiu se vor implementa următoarele măsuri:
perimetrul de desfășurare a festivalului va fi delimitat cu garduri de protecție, iar scaunele pentru spectatori vor fi amplasate la o distanță de 2 metri. Locurile disponibile sunt limitate iar accesul publicului se va face în ordinea venirii, între orele 18.00 – 20.00. Purtarea măștii este obligatorie. Distanțarea socială este obligatorie.

Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club UNESCO. Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu. Obiectivul său este promovarea la nivel național și internațional a excelenței Sibiene și promovarea muzicii clasice în rândul publicului.

Festivalul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

 

***Comisia Națională a României pentru UNESCO a inclus a XI-a ediție a Festivalului Classics for Pleasure între manifestările prilejuite de Programul aniversar “România și UNESCO, arc peste timp – 65 de ani de la aderare.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: