NATURA ÎNFURIATĂ le-a făcut NOAPTE ALBĂ locuitorilor din SADU. Gospodării și drumuri inundate, alunecări de teren, torenți…

 

Urmare fenomenelor meteorologice, în această noapte, comuna Sadu a fost grav afectată de o ploaie torențială care s-a abătut în zonă. Potrivit informațiilor publicate de autoritățile locale pe pagina Sadu.ro , s-au produs următoarele evenimente: din pricina scurgerilor de pe versanți și a încărcării rigolei de scurgere de pe Calea Țarinii, apa a deversat pe str. Câmpului și Viilor, inundand 3 gospodării. De asemenea, din cauza eroziunii de mal în zona Tocile, s- a produs o alunecare de teren care afectează drumul de acces și o gospodărie.

La ora 2.30, Barajul de la Sadu II ( CIUPARI) a intrat în sifonare, iar cota apei râului a atins limita maximă de atenție. Zona monitorizată cu atenție a fost strada Abatorului, unde apa a atins cota maximă fiind aproape de deversare pe stradă. Drumul de exploatație agricolă Calea Veche a fostși el afectat de scurgerile de pe versanți, fiind deteriorat major pe o porțiune de circa 900 ml, un podeț fiind în pericol de a fi distrus.

Echipa din cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență va inventariaîn timp util toate problemele apărute și pagubele produse și va întocmi Raportul Operativ.

*La intervenții au participat angajații S.C. Gospodărire Comunală Sadu, cu utilajele din dotare și membrii voluntari ai Serviciului Local pentru Situații de Urgență.

Toata activitatea a fost coordonată de viceprimarul comunei alături de secretar și șeful SVSU.

 

*Pe această cale, autoritățile mulțumesc tuturor cetățenilor și angajaților Primriei care s-au implicat în această conjunctură pentru îndepărtarea efectelor furiei naturii.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: