Neclaritati in Consiliul Local pe tema Agendei Culturale!

Agenda Culturala a fost unul dintre subiectele discutate in contradictoriu si contestate in Consiliul Local din aceasta luna. Consilierii PSD, PC si PDL au fost impotriva aprobarii acesteia, considerand ca un proiect care vine cu doua voturi pentru, unul impotriva si o obtinere nu poate sa ceara votul in CL.

Totul a pornit de la scoaterea de pe lista de finantare a Agendei Culturale a Astra Film Festival. Primul care a contestat acest lucru a fost consilierul PSD, Romulus Iagaru.

„Editia 2014 a Agendei Culturale ar trebui sa continue si sa dezvolte, deopotriva, aceste evenimente. In fapt, asistam la excluderea organizatiilor de pe Agenda Culturala. Ma refer la Fundatia Astra Film, organizatia care a depus proiectul Astra Film Festival 2014, pe motiv ca a fost apreciat de comisie cu un punctaj sub limita, adica sub 60 de puncte. Fundatia Astra Film a contestat, in scris, si solicita, pe buna dreptate, prezentarea detaliata a punctajului acordat”, a declarat in timpul Consiliului Local, reprezentantul PSD, Romulus Iagaru.

El a criticat si faptul ca lista proiectelor culturale din Agenda Culturala le-a fost prezentata prea tarziu, acuzand de lipsa transparentei si a obiectivitatii.

„De asemennea, consider ca ar fi fost corect sa mi se puna la dispozitie intreaga lista a proiectelor depuse, ierarhizate, conform punctajelor acordat, mentionarea acestor punctaje, in conformitate cu Ghidul de Finantare. Reamintesc ca solicitantului nu i s-a inmanat punctajul defalcat, ceea ce nu este in ideea transparentei si obiectivitatii evaluarii proiectelor Agendei Culturale”, a mai completat Iagaru.

De timpul scurt in care consilierii au putut analiza lista proiectelor culturale s-au plans si consilierii democrat liberali.

„Agenda Culturala ne-a parvenit cu o ora inaintea sedintei, ceea ce ne-a pus in imposibilitatea studiului agendei, ne face sa votam impotriva”, a spus consilierul local PDL, Mariana Brunchea.

Ea a contestat si faptul ca nu se poate „cere votul pentru un proiect care a venit, de la Comisie, cu doua voturi favorabile si doua, impotriva”, insa indemnul din partea primarului Sibiului, Klaus Johannis a fost scurt si concis: „continuati!”.

Agenda Culturala a Sibiului a fost aprobata in Consiliul Local, reprezentantii PSD, PC si PDL votand impotriva.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: